Christiane Schaumburg-Müller: Lider af alvorlig sygdom

Den travle kendis troede, hun havde fået stress, men der viste sig at være noget langt værre i vejen med hende.
Den smukke tv-vært har fået konstateret for lavt stofskifte. 
Den smukke tv-vært har fået konstateret for lavt stofskifte.  FOTO: Scanpix

Christiane Schaumburg-Müller er en travl kvinde. Hun er tv-vært, forfatter, modekvinde og indehaver af chrchri.dk

Hun har mange jern i ilden, og derfor har det også taget lidt tid for hende at fortstå, at hun faktisk er blevet syg, skriver hun i et blogindlæg på sin side.

Efter en periode med mange opgaver og ubesvarede mails har tv-værten fundet ud af, at hun lider af et alarmerende lavt stofskifte.

Selv troede hun, hun havde en dårlig periode, og en dag gik det helt galt:

- I realiteten har jeg haft det sådan her længe, men denne gang var det virkelig der, hvor jeg næsten ikke kunne være i mig selv. Alt rodede – jeg glemte aftaler, og jeg følte mig fuldstændig trængt op i en krog. Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder jeg syntes var for vigtige – der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år. Jeg husker ikke sidst, jeg var syg.

Skal tage piller resten af livet

Christiane meldte sig ikke syg, men tager alligevel til lægen dagen efter og svaret er: Du har for lavt stofskifte.

I starten har tv-værten svært ved at tro på det, men den er god nok. Hun skal tage medicin mod sygdommen resten af livet. Derfor tager Christine nu en piller hver dag, og hun har det faktisk meget bedre:

Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel. Men jeg er stadig under observation, da mit stofskrifte ikke rigtig vil derop, hvor det skal ligge, så jeg prøver lidt forskellige dosis af, og jeg er til jævnlige tjek på Rigshospitalet. Men jeg kan mærke, at det hjælper, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fandt ud af det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.