Christian Eriksen savner dansk held foran mål

Få centimeter har på det seneste forhindret danske mål. Nu skal centimeterne på dansk side, siger Eriksen.
Christian Eriksen og resten af landsholdet har ikke scoret i de seneste tre kvalifikationskampe mod henholdsvis Albanien, Armenien og Portugal.
Christian Eriksen og resten af landsholdet har ikke scoret i de seneste tre kvalifikationskampe mod henholdsvis Albanien, Armenien og Portugal. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Det danske fodboldlandshold har haft store problemer med at score mål i EM-kvalifikationen, hvor det i otte puljekampe blev det til beskedne otte scoringer.

Nu håber landsholdets offensive playmaker Christian Eriksen, at held og marginaler falder ud til Danmarks side i playoffkampene mod Sverige.

- Vi har manglet det sidste held i et par kampe. Det har været lidt mere stolpe ud end stolpe ind. Så vi har manglet et par centimeter for at score mål, siger Christian Eriksen, der blandt andet har set Nicklas Bendtner teste træværket og Nicolai Jørgensen være tæt på.

- Vi skal opsøge heldet og chancerne. Det er det første punkt for at score mål. Og så skal vi arbejde endnu hårdere for at se, om vi på den måde kan få bolden ind over stregen, siger Eriksen.

Er du tilfreds med det antal chancer, I har skabt de seneste tre kvalifikationskampe?

- Man kan altid skabe flere chancer, det er klart.

- Vi har jo skabt de chancer, der skal til for at score mål og vinde, men vi har ikke lavet mål nok, siger Christian Eriksen.

Han mener, at der er mulighed for at komme til større chancer, ved at satse lidt mere i afleveringerne og driblingerne, end landsholdet gjorde i efterårets tre målløse kvalifikationskampe.

- Vi har spillet bolden meget til siden. Fordi der har været plads i siden, har vi måske gjort det i stedet for at spille bolden mere fremad. Det har ikke været så risikabelt, siger Christian Eriksen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.