Chris Anker Sørensen prøver stort ridt i Dennis-triumf

Danmarksmesteren Chris Anker Sørensen jagtede oprejsning i Denver, men fejlede. Rohan Dennis vandt samlet.
Chris Anker Sørensen var i udbrud det meste af dagen på sidste etape af USA Pro Challenge, men danskeren blev hentet.
Chris Anker Sørensen var i udbrud det meste af dagen på sidste etape af USA Pro Challenge, men danskeren blev hentet. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) stak tidligt af på sidste etape af USA Pro Challenge i sin higen efter oprejsning efter et skuffende løb, hvor drømmen om en samlet topplacering hurtigt forsvandt.

Sammen med Greg Daniel (Axeon) kom danmarksmesteren af sted tidligt på 7. etape til Denver, og de to holdt stand indtil 14 kilometer fra mål, hvor de blev opslugt af feltet.

Det blev aldrig det løb, som Chris Anker Sørensen, der var kaptajn for Tinkoff-Saxo i USA, havde drømt om. Han sluttede på en 37.-plads mere end 20 minutter efter den samlede vinder.

Taylor Phinney (BMC) var tæt på at sætte en tyk streg under det amerikanske BMC-holds dominans i løbet med en etapesejr til sidst, men han måtte se sig slået på målstregen af John Murphy (United-Healthcare)

Der er dog masser at juble over for BMC-holdet alligevel. Holdet vandt fire ud af syv etaper, og Rohan Dennis endte som samlet vinder af løbet.

Holdkammeraten Brent Bookwalter (BMC) endte som nummer to i det samlede klassement, og generelt var det et løb, som BMC-holdet dominerede tungt fra start til slut.

På næstsidste etape fik Tinkoff-Saxo en smule oprejsning, da holdets tjekkiske rytter Roman Kreuziger sejrede i Fort Collins.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.