Chokeret Laudrup om Cruyff: Han har betydet mest for min karriere

Michael Laudrup modtager nyheden om sin tidligere træners død med bedrøvelse og stor anerkendelse.
Michael Laudrup modtager nyheden om sin tidligere træner Johan Cruyffs død med bedrøvelse og stor anerkendelse.
Michael Laudrup modtager nyheden om sin tidligere træner Johan Cruyffs død med bedrøvelse og stor anerkendelse. Foto: Paul Blank, Creative Commons Attribution 2.5, Wikimedia Commons/Free

Michael Laudrup, Johan Cruyff og FC Barcelona smeltede over en række forrygende år sammen til det, der blev kendt som "El Dream Team". Totalfodbold oversat til det moderne spil og med en underholdningsværdi, som satte standarderne.

Med Michael Laudrup som dirigenten vandt FC Barcelona det spanske mesterskab fire gange i træk samt Europa Cuppen for Mesterhold, og i netop de år under Johan Cruyffs ledelse fandt Michael Laudrups kvaliteter som fodboldspiller sit nok højeste niveau.

Efter hollænderens død torsdag erklærer Michael Laudrup sig chokeret over sin tidligere træners bortgang og slår samtidig Johan Cruyffs store betydning fast.

- På det fodboldmæssige plan kan jeg sige, at han var den person/træner, der har betydet mest for min karriere, skriver Michael Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Han blev orienteret om sin tidligere træners død, da han kom hjem fra en cykeltur.

- Jeg er lige kommet hjem fra cykeltur og har netop set det. Virkelig chokerende. Jeg troede, at han ville klare den, selv om det er en alvorlig sygdom.

- Det gør mig virkeligt ondt på familiens vegne, skriver Michael Laudrup i sin mail til Ekstra Bladet.

Johan Cruyff døde torsdag efter at have tabt kampen mod kræft.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.