Chokeret Jim Carrey sagsøgt for kærestens død

Skuespiller Jim Carrey sagsøges for at levere narkotika til sin nu afdøde ekskæreste.
Komikeren Jim Carrey måtte sidste efterår begrave sin elskede kæreste Cathriona White, som tog sit eget liv med en overdosis.
Komikeren Jim Carrey måtte sidste efterår begrave sin elskede kæreste Cathriona White, som tog sit eget liv med en overdosis. Foto: Valerie Macon/AFP

Der er i øjeblikket ikke meget komik over komiker Jim Carreys liv.

Hollywood-stjernen, som blandt andet er kendt for sin rolle som dyredetektiven "Ace Ventura", er blevet sagsøgt af manden til sin nu afdøde kæreste, Cathriona White, skriver flere medier heriblandt New York Daily News.

Anklagen fra manden, Mark Burton, går på, at Jim Carrey ulovligt skulle have anskaffet de kraftige stoffer, som Cathriona White brugte til at tage en overdosis og dermed tage sit eget liv i fjor.

Ifølge anklageskriftet brugte komikeren sin status som rig og berømt til at anskaffe sig stofferne under dæknavnet "Arthur King". Han burde derfor have været bevidst om risikoen for, at Cathriona White ville bruge stofferne til at tage livet af sig selv, da hun led af depressioner og tidligere havde forsøgt selvmord, lyder det.

Den alvorlige anklage har fået Jim Carrey til at udsende en erklæring, hvor han tager afstand fra Mark Burtons beskyldninger, skriver E! News.

- Hvilken skam. Det ville være let for mig at mødes i et baglokale med denne mands advokat og få det her til at forsvinde, men der er tidspunkter i livet, hvor du bliver nødt til at beskytte dig selv og din ære mod det onde i denne verden, lyder det fra komikeren.

Jim Carrey skriver også, at kærestens psykiske problemer begyndte lang tid før, han kom ind i billedet.

- Jeg vil ikke tolerere dette hjerteløse forsøg på at udnytte mig eller den kvinde, jeg elskede, skriver han.

Cathriona White var fortsat gift med Mark Burton, da hun dannede par med Jim Carrey, men parret var separeret med henblik på skilsmisse.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.