Chokanklager i retten: Sygeplejerske ville dræbe over 10 patienter

Sygeplejerske er sigtet for fire drab, men politiet efterforsker endnu flere sager i en opsigtsvækkende sag.
En sygeplejerske er sigtet for flere drab på Nykøbing Falster Sygehus.
En sygeplejerske er sigtet for flere drab på Nykøbing Falster Sygehus. Foto: Scanpix

Det er en opsigtsvækkende sag, der lige nu bliver udrullet ved et retsmøde ved Retten i Nykøbing Falster.

En 30-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab og et drabsforsøg, mens politiet har kig på yderligere ti sager.

Det var kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, der ved retsmødet først nævnte de ti sager. Ifølge ham er der tale om patienter, hvor nogle fortsat er i live.

- Vi er absolut ikke færdige med de sager, lyder det ifølge Ritzau fra anklager Jeanette W. Andersen, efter at Jørgen Lange har antydet, at politiet har opgivet at komme videre med de sager.

Hvor mange dødsfald, der måtte være blandt de yderligere sager, der efterforskes, er der ikke kommet oplysninger frem om.

Kollega fattede mistanke

Sygeplejersken blev i marts anholdt og sigtet for at stå bag tre drab på Nykøbing Falster Sygehus, men ved dagens retsmøde er hun altså blevet sigtet for endnu et drabsforsøg, der skulle være foregået i 2012.

Det var en kollegas mistanke, der i første omgang satte politiet på sporet af den 30-årige. Kollegaen havde set den sigtede stå bøjet over en patient og fifle med kanyler. Efterfølgende skulle hun have forsøgt at skjule kanylerne under barmen. Kvinden, som fik præparaterne ind i blodbanen, var nær ved at dø. Hun blev genoplivet, men prøver har vist, at hun havde morfin nok i blodet til en forgiftning. Kollegaen slog alarm til en overlæge, der alarmerede politiet. En obduktion har vist, at de tre døde patienter døde af en overdosis morfin.

Det er ikke første gang, at kolleger har fattet mistanke til kvinden. Der var tilsyneladende en markant overhyppighed af dødsfald på en afdeling, hvor hun var ansat i årene 2010 til 2012. Dødsfaldene faldt markant, da hun stoppede.

Ifølge TV 2 var der årligt mellem 75 og 95 dødsfald, mens hun var på afdelingen. Efter hun stoppede, faldt antallet til 51.

Kvinden har nægtet sig skyldig igennem hele forløbet. Ved dagens retsmødet blev hun fængslet i yderligere fire uger, da retten mener, at der er begrundet mistanke for en ny drabssigtelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.