Chok i DR: Ledelsen tvinger ansatte til provinsen

Medarbejdere på DR får onsdag valget om at flytte landsdel eller at tage imod en fyreseddel.
Medarbejderne i DR er onsdag morgen blevet indkaldt til et medarbejdermøde, hvor de får nærmere informationer om ledelsens planer.
Medarbejderne i DR er onsdag morgen blevet indkaldt til et medarbejdermøde, hvor de får nærmere informationer om ledelsens planer. Foto: SCANPIX arkiv

Det er ikke kun i regeringen, at ønsket om udflytning af arbejdspladser fylder.

DR har nu også besluttet, at man vil flytte en del af arbejdspladserne fra hovedstaden ud i landet, skriver fagbladet Journalisten.

Ifølge fagbladet har DR's ledelse netop varslet en ny plan for medarbejderne, der betyder, at man flytter en række stillinger til Aarhus og Aalborg. Flytter medarbejderne ikke med, kan de blive opsagt, lyder det ifølge Journalistens oplysninger.

Beslutningen ventes at påvirke medarbejdere i DR Nyheder, DR Danmark og DR Kultur.

Ifølge branchesitet Mediawatch drejer det sig om redaktionerne Vejret, Sporten og Videnskab.

- Vejret og Sporten skal flytte til Aarhus, og Videnskab skal flytte til Aalborg, siger fællestillidsmand Anne Serlev fra DR til Mediawatch.

Foruden udflytningen er det ifølge Journalisten ledelsens plan at nedlægge enkelte stillinger. Omvendt oprettes nye stillinger i Aalborg - ud over de udflyttede job.

Ifølge TV2.dk er medarbejderne i DR blevet indkaldt til et medarbejdermøde, hvor de vil blive orienteret om flytningerne. Det blev de orienteret om på en mail onsdag.  

Fællestillidsformanden for DR, Anne Serlev siger til Ritzau, at hun overordnet godt kan se, at det er en fornuftig plan, ledelsen har lagt frem. Hun kan samtidig godt forstå de ansattes frustration.

- Der er da selvfølgelig medarbejdere, som er vrede og ikke forstår, at de skal flytte til Aalborg og stiller spørgsmålstegn ved planen. Det er da helt givet, siger hun til Ritzau.

Til Journalisten siger fællestillidsmand i DR Henrik Friis Vilmar, at flytteplanerne kommer som en overraskelse for alle, og at de kaster de berørte medarbejdere ud i en krise.

- Det giver en række problemer for nogle af de berørte medarbejdere. Det kan godt være, man har lyst til at flytte til Aarhus eller Aalborg, men kan familien flytte med? Kan din ægtefælle få job, og hvad med børnene, siger han til Journalisten.

DR's digitale redaktør Lars Brøndum har på Twitter bekræftet udflytningerne, og han kommenterer også løbende situationen. Han har for kort tid tweetet, at der på Sporten ikke har været snak om at nedlægge arbejdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.