Chok-fotos: Hunde sælges som slagtet kød

Mens hundevenner og dyreværnsforekæmpere græder, holdes den årlige hundekødsfestival i disse dage i den kinesiske region Yulin.
Hundene her ender højst som mad for mennesker. De sælges til højst bydende under den årlige hundekødsfestival i Yulin.
Hundene her ender højst som mad for mennesker. De sælges til højst bydende under den årlige hundekødsfestival i Yulin. Foto: Scanpix

I dag indledes i Kina en festival, som får de fleste dyrevenner til at se rødt. Den årlige hundekødsfestival, som alverdens dyreværnsforekæmpere raser over.

Menneskets bedste ven bliver stuvet sammen med artsfæller i små bure og solgt som levende slagtekvæg på markedspladser i den kinesiske region Yulin. Når hundene er solgt bliver de slagtet, og det er et makabert syn, når en krop - der tydeligvis er en hunds - ligger til skue på slagternes borde.

Ifølge Ekstra Bladet viser research foretaget af den asiatiske dyrerettigheds-organisation Animals Asia, at vovserne i burene ikke er opdrættet til slagtning, men i mange tilfælde stjålne kæledyr.

Festivalen er blevet afholdt hvert år siden 1990'erne og afstedkommer hvert år voldsomme protester - også herhjemme, hvor dyreværns-organisationen Anima har samlet 103.148 underskrifter ind, som mandag blev afleveret under en happening foran den kinesiske ambassade i Hellerup.

Det anslås, at der bliver slagtet 300 hunde hver dag, mens festivallen står på. Det er dog ikke alle i Kina, der bifalder den ret så makabre fest. Flere kinesiske dyreværns-organisationer prøver at få den stoppet.

Kvinden, der peger på de indespærrede hunde, er dyreaktivist. Foto: Scanpix

Hundene slagtes og smides på disken. Foto. Scanpix

For hundevennner er dette et mareridts-syn. Foto: Scanpix

 Sådan ender hundene: Som menneskemad. Foto: Scanpix 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.