Cheminova-medarbejdere pudser advokat på fond

Medarbejderne på kemigiganten Cheminova i Harboøre har hyret en advokat til at se på salget af virksomheden. De mener ikke, at Aarhus Universitetsfond uden videre kan sælge Cheminova, som fonden fik som gave.
Salget af Cheminova forventes at give Aarhus Universitets Forskningsfond omkring 3,4 mia. kr. Medarbejderne på ønsker en andel. De mener, det er dem, der har skabt værdierne til universitetet i Aarhus.
Salget af Cheminova forventes at give Aarhus Universitets Forskningsfond omkring 3,4 mia. kr. Medarbejderne på ønsker en andel. De mener, det er dem, der har skabt værdierne til universitetet i Aarhus. Rasmus Baaner/POLFOTO/arkiv

Medarbejderne på Cheminova optrapper i sidste øjeblik kampen for at sikre penge til medarbejdere og en erhvervsfond til det vestjyske lokalsamfund.

De har hyret et advokatfirma til at se nærmere på forholdene omkring salget af Cheminova. Det skriver Funktionærforeningen og Fællesklubben på Cheminova i en pressemeddelse.

Som Avisen.dk tidligere har skrevet, er medarbejderne meget uenige med hovedejeren af deres virksomhed, Aarhus Universitets Forskningsfond.

Forskningsfonden fik overdraget aktiekapitalen i Cheminova af grundlæggeren Gunnar Andreasen i 1944. Men Cheminova skal nu sælges til den amerikanske kemivirksomhed FMC Corporation for 10,5 milliarder kroner.

Salget af Cheminova skal godkendes af aktionærerne i på en generalforsamling i Harboøre i morgen.

Medarbejderne stiller spørgsmålstegn ved, om salget af Cheminova i bund og grund var grundlæggerens intention med sit livsværk.

De ønsker ved advokatens hjælp at få sikkerhed for, at salget af Cheminova sker 
lovligt og ikke strider mod aftaler indgået mellem grundlæggeren Gunnar Andreasen og Aarhus Universitets Forskningsfond.

Hvis salget bliver gennemført, skriver medarbejderforeningen, ønsker medarbejderne, at der stiftes en erhvervsfond til gavn for erhvervslivet i Lemvig Kommune.

De ønsker også, at medarbejderne sikres en donation, fordi det er dem, der har skabt værdierne til universitetet i Aarhus.

Aarhus Universitets Forskningsfond har indtil nu fastholdt, at salget er fuldt lovligt, og at reglerne i fonden ikke giver mulighed for at give penge til medarbejderne og lokalområdet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.