Chelsea-stjerne: Kante er bedre end Makelele

Nemanja Matic er voldsomt imponeret over sin nye holdkammerat på midtbanen N'Golo Kante.
N'Golo Kante, her i aktion for Frankrig, har fået en fremragende start på karrieren i Chelsea efter sommerskiftet fra mesterholdet Leicester.
N'Golo Kante, her i aktion for Frankrig, har fået en fremragende start på karrieren i Chelsea efter sommerskiftet fra mesterholdet Leicester. Foto: Franck Fife/AFP

I Leicesters sensationssæson, der førte til mesterskabet i sommer, var den evigt arbejdende midtbanemotor N'Golo Kante en af hjørnestenene i holdets succes.

Det fik Chelsea til at udskrive en check på mere end 260 millioner kroner for at få fingrene i det franske energibundt. Men han er hver en krone værd, hvis man spørger hans midtbanekollega Nemanja Matic.

Serberen mener dog ikke, at sammenligningerne mellem N'Golo Kante og den tidligere Chelsea-midtbanestjerne Claude Makelele er retvisende.

- Mange siger, at han er den nye Makelele, men det mener jeg ikke, siger Matic ifølge AFP.

- Makelele var en fantastisk spiller, og vi respekterer ham alle meget - især mig, fordi jeg kender positionen og ved, hvor svær den er at udfylde.

- Men jeg mener, at N'Golo er bedre end ham (Makelele, red.). Han udfylder sin defensive rolle rigtig godt, og med bolden har han ekstra kvalitet, lyder det fra den serbiske kollega.

Franske Claude Makelele var i begyndelsen af dette årtusind en af de mest respekterede defensive midtbanespillere i verden.

Gennem tre sæsoner (2000-2003) holdt han sammen på Real Madrids midtbane med blandt andet to mesterskaber og en Champions League-titel til følge.

Herefter indtog han samme rolle i Chelsea, hvor han var en vigtig brik i mesterskaberne i både 2005 og 2006.

N'Golo Kante har fået en glimrende indledning på opholdet i Chelsea, hvor han har fået fuld spilletid i de tre førte ligakampe. Han har med stærke præstationer bidraget til de tre sejre.

Nemanja Matic er også startet inde i alle tre opgør.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.