Chefredaktør stopper i protest

Egmont sparer 13 stillinger væk ved at lægge layoutopgaver i Vietnam. Det får chefredaktøren for magasinet Euroman til at forlade sin stilling.
Egmont flytter layout-job til Vietnam, og nedlægger 13 stillinger. Det får chefredaktøren til at forlade sin post.
Egmont flytter layout-job til Vietnam, og nedlægger 13 stillinger. Det får chefredaktøren til at forlade sin post. Foto: Dorthe Ørsig, Scanpix/arkiv

Egmont, der udgiver en række uge- og månedsmagasiner, flytter layoutopgaver til Vietnam og nedlægger dermed 13 stillinger.

Det får chefredaktøren for Euroman Kasper Steenbach til at forlade sin stilling. På Facebook skriver han:

"Årsagen er alene den, at Egmont Publishings ledelse og jeg er uenige om det layout-outsourcing-projekt, som virksomheden netop har lanceret for alle husets ugeblade og magasiner, og som betyder, at en stor del af Euromans redaktionelle indhold fra 1. januar skal layoutes i Vietnam."

Kasper Steenbach har været chefredaktør for Euroman i to år. Han skriver videre om sin beslutning:

"Jeg er ked af, at jeg ikke længere skal arbejde sammen med magasinbranchens dygtigste fagfolk, men jeg er samtidig fuldstændig afklaret om, at jeg ikke ser mig selv som en del af outsourcing-planerne."

Ifølge Egmont Publishing outsourcer man for at spare og for at højne fleksibliteten. Selskabet kan angiveligt opnå "en millionbesparelse" med manøvren.

"Vi vælger at handle i rigtig god tid, så vi sikrer vores udgivelsers høje kvalitet også i fremtiden. Markedet er som bekendt presset, og vi vil ikke gå på kompromis med det gode indhold, som er Egmonts varemærke. Men vi skal rette vores produktion til der, hvor det giver mening," skriver administrerende direktør i Egmont Publishing Danmark, Klaus Høeg-Hagensen, i en pressemeddelelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.