Chefredaktør: Drop begrebet Udkantsdanmark

Et Danmark opdelt i vindere og tabere gavner ingen. Der må kunne findes en balance mellem land og by, lyder det i Berlingske Tidendes leder i dag.
De mindre samfund i Danmark er trængte, og der må kunne findes løsninger på at udvikle dem, mener chefredaktøren på Berlingske Tidende, der også appellerer til, at man afskaffer begrebet Udkantsdanmark.
De mindre samfund i Danmark er trængte, og der må kunne findes løsninger på at udvikle dem, mener chefredaktøren på Berlingske Tidende, der også appellerer til, at man afskaffer begrebet Udkantsdanmark. Torben Christensen/Scanpix/arkiv

Beskrivelser af håbløshedens Udkantsdanmark er der nok af i medier, film og bøger. Men hvor er løsningerne på den opdeling af rige vækstkommuner og døende landsbysamfund, som Danmark er præget af?

Chefredaktør på Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen opfordrer i en leder i dag til, at vi skruer ned for begrebet Udkantsdanmark og i stedet finder løsninger på, hvordan fattige kommuner kan komme med ind i en positiv udvikling.

“Er vi for lille et land til decentralisering af vækstområder, uddannelsescentre og kulturelle centre, eller er det nu, politikerne må gøre mere end det småtteri, der hidtil er gjort, hvis Danmark ikke skal knække over i et blomstrende vækst-Danmark med dynamiske og spændende byer og et fattigt Danmark med alt for mange førtidspensionister, dårligt uddannede og kontanthjælpsmodtagere i billige med faldefærdige boliger og uddøde lokalsamfund,” skriver hun.

Indtil videre har der bare været snak, et par nye støttepuljer og et par ekstra projekter, Udkantsminister Carsten Hansen kan smile til, mener chefredaktøren.

Læs hele lederen herFølg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.