Chefer: Dette afgør, om du får jobbet

Når der skal ansættes nye medarbejder, bliver der ikke skelet til, hvor længe man har brugt på at komme igennem studiet. Så længe man har haft studierelevant arbejde ved siden af, viser undersøgelse.
Modsat politikerne er cheferne pænt ligeglad med, hvor hurtigt du bliver færdig med dit studie. Cheferne tager efter helt andre ting.
Modsat politikerne er cheferne pænt ligeglad med, hvor hurtigt du bliver færdig med dit studie. Cheferne tager efter helt andre ting. Scanpix / modelfoto

Når nyuddannede skal ud og søge job, er det et stort plus, hvis man har haft studierelevant arbejde, viser ny undersøgelse.  Og så kan det anses som fedteri, når en ansøger ringer til arbejdsgiveren under jobsøgningen.

Det mest afgørende for arbejdsgivere, når de skal rekruttere nye medarbejder, er, om de har haft studierelevant job, konkluderer Berlingske Business på baggrund af en undersøgelse fra den faglige organisation DJØF.

I undersøgelsen er 454 chefer i det offentlige og det private blevet spurgt om, hvad de lægger vægt på, når de skal ansætte nye medarbejdere.

Bare tag et år ekstra

Faktisk har arbejdsgivere ikke noget imod, at studiet har varet et år ekstra end normeret, så længe tiden er blevet brugt på studierelevant arbejde, skriver Berlingske Business.

Ifølge chefkonsulent i DJØF Frederik Luel kan studerende derfor sagtens tage et år ekstra på studiet. På trods af studiereformens krav om, at man skal igennem studiet hurtigst muligt.

- Kravet står i skærende kontrast til den erfaring, som arbejdsgiverne gerne vil have, siger han til Berlingske Business.

Spild ikke arbejdsgiverens tid med fedteri

Derudover viser undersøgelsen også, at over halvdelen af arbejdsgivere ikke bryder sig om, at ansøgere ringer til arbejdsgiveren.

- I opmærksomhedens tidsalder skal man ikke spilde folks tid med at ringe, når man har sendt en ansøgning. Det kan også opfattes som fedteri, siger Morten Thiesen, der er formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen i Danmark, til Berlingske Business.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.