Chefens mikro-fejl koster 600.000 kroner

To øre blev til pludselig til 600.000 kroner.
Men nogle virksomheder har ikke været så grundige med at tjekke, om bilag er korrekt udfyldt. Nu er medarbejderne nødt til at finde sig i, at bogholderiet er meget krævende, siger Jesper Larsen.
Men nogle virksomheder har ikke været så grundige med at tjekke, om bilag er korrekt udfyldt. Nu er medarbejderne nødt til at finde sig i, at bogholderiet er meget krævende, siger Jesper Larsen. Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix

En gruppe medarbejdere stod til at skulle betale et betydeligt beløb i restskat, fordi deres arbejdsplads havde sjusket med kørselsfradrag.

SKAT krævede efterbetaling af et samlet beløb på næsten 600.000 kroner, som arbejdsgiveren selv betalte det meste af, skriver Fagbladet 3F.

Virksomheden havde begået en fejl, der i udgangspunktet var på to øre. Den havde udbetalt kørselsgodtgørelse for ture i december med den sats, som gjaldt i den efterfølgende måned, januar.

Men ved nytår var taksten sat op med to øre, og dermed havde de ansatte fået for meget for i december. Dermed kunne SKAT kræve fuld beskatning af hele godtgørelsen i december.

Forstærket arbejdsgiverkontrol

Derudover viste kontrollen, at der på nogle afregninger ikke stod, hvor den ansatte var kørt hen, eller at afstandene ikke passede.

Sagen viser, at SKAT har forstærket den såkaldte arbejdsgiverkontrol. Blandt andet i forhold til skattefri rejse- og befordringsgodtgørelser, siger Jesper Larsen fra revisionsfirmaet BDO, der har været involveret i den aktuelle sag.

- Jeg tror, det er sjældent, at der sker bevidste unddragelser. Men nogle virksomheder har ikke været så grundige med at tjekke, om bilag er korrekt udfyldt. Nu er medarbejderne nødt til at finde sig i, at bogholderiet er meget krævende, siger Jesper Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.