Chefens løn er fordoblet: Du får sølle seks kroner

Direktørerne for de største danske virksomheder har fordoblet timelønnen på ti år, mens almindelige arbejdere må nøjes med en stigning på knap tre procent.
Direktørerne har næsten fordoblet timelønnen på ti år, mens håndværkeren og rengøringsdamen må nøjes med en stigning på knap tre procent.
Direktørerne har næsten fordoblet timelønnen på ti år, mens håndværkeren og rengøringsdamen må nøjes med en stigning på knap tre procent. Colourbox

Cheferne holder lønfest - men du er ikke inviteret med.

I de største danske virksomheder er direktørernes timelønninger vokset med knap 87 procent fra 2001 til 2012, hvor de nyeste tal er fra, skriver B.T. på baggrund af en analyse fra tænketanken Cevea.

Det er næsten en fordobling af timelønnen. Og i kroner og ører tjener direktørerne 1.449 kroner mere i timen nu end i 2001, når man tager højde for generelle prisstigninger.

Til sammenligning har en arbejder i et typisk 3F-job - for eksempel håndværkere, hjemmehjælpere og lastbilchauffører - scoret en stigning i timelønnen på seks kroner eller sølle 2,6 procent.

Der er en naturlig forklaring på, at chefens løn er stukket af fra din midt i finanskrisen.

"De ejere, der har en stor virksomhed, der skal ledes, skal være endnu mere oppe på mærkerne for at finde den bedste, og for at tiltrække dem, så er de nødt til at tilbyde mere i løn," siger Niels Westergård-Nielsen, der professor i økonomi på CBS, til B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.