Chef til Nikolaj: "Tak for lort"

- Det er en skidt branche, der udnytter folk på det groveste, siger Nikolaj, som blev snydt for 100.000 kroner af modelbureau.
Nikolajs chef og tætte ven snød ham for 100.000 kroner
Nikolajs chef og tætte ven snød ham for 100.000 kroner Privatfoto

Jobbet hos modelbureauet var fyldt med fede fester, smukke modeller og blitzlys. Den dengang 20-årige Nikolaj Anthony Schmidt følte, at han var en succes. Men bag succesen lurede følelsen af, at noget var helt galt.

- Jeg var naiv, for i virkeligheden blev jeg taget i røven fra starten, fortæller Nikolaj, som endte med at blive snydt for over 100.000 kroner af hans chef og tætte ven.

LÆS OGSÅ: Rådden branche: Modelbureau snyder ansat for 100.000.-

Efter en elevtid på et halvt års tid, bliver Nikolaj Anthony Schmidt i 2013 fastansat som eventkoordinator. Han skulle blandt andet stå for at booke modeller og arrangere release-fester.

Chefen lover ham en månedsløn på 23.000 kroner – et væsentlig højere beløb end de 13.800, han fik i elevtiden.

Nikolaj Anthony Schmidt får hurtigt et tæt forhold til sin kvindelige chef.

- Hun var god veninde og jeg følte, vi kunne tale om alt, fortæller Nikolaj Anthony Schmidt.

Men efter nogen tid undrer han sig over, at der fortsat kun tikker 13.800 kroner ind på lønkontoen hver måned.

Når han nævner det for chefen, siger hun, at de er på vej. Men samtidig kimes kontoret ned af samarbejdspartnere, som klager over manglende betalinger.

Og chefens advokat bliver en flittig gæst på kontoret.

Alt er kaos

- Jeg tænkte, at noget var galt. Jeg var selv med til at forhandle store kontrakter til firmaet, så der måtte jo være penge i kassen, fortæller Nikolaj Anthony Schmidt.

Det hele kulminerer under et modeshow i Nordirak, som Nikolaj har booket modeller til. Da han kommer derned er kunden meget utilfreds. Der er ikke styr på kontrakterne og nogle af modellerne er ikke mødt op. Alt er kaos.

- Lige pludselig står jeg og ligner en kæmpeidiot, fordi hun ikke har styr på papirarbejdet, fortæller Nikolaj Anthony Schmidt.

Samtidig gnaver frustrationen over, at han stadig ikke får den løn, han er blevet lovet. På det tidspunkt er der gået fem måneder med underbetaling.

Så fortæller han chefen, at han ikke vil være med længere. Ifølge Nikolaj Anthony Schmidt tager hun det pænt og laver en opsigelseskontrakt, som han skal underskrive.

Men opsigelseskontrakten ser underlig ud, synes han.

Han er begyndt at blive nervøs over de 40.000 kroner, som han nu har til gode i løn.

- Hun skyldte jo penge til Gud og hver mand og havde alle mulige sager kørende. Det var jo derfor hendes advokat hele tiden kom rendende, siger han.

Pengene er tabt

Nikolaj Anthony Schmidt ringer til chefen og fortæller, at han vil vende sagen med fagforeningen.

- Så siger hun bare tak for lort og smækker røret på.

Den dag slutter venskabet mellem de to.

Fagforeningen hiver efterfølgende modelbureauet i retten, der dømmer firmaet til at betale 103.399 kroner for manglende løn, pension, fritvalgsordning samt en bod for manglende kontrakt til Nikolaj Anthony Schmidt.

Ifølge HK vil Modelhouse Production ikke betale, fordi ikke har nogen penge.

Lønmodtagernes Garantifond dækker ikke manglende betaling, som ligger længere end et halvt år tilbage i tiden.

Som det eneste dækker de manglende feriepenge. Derfor begærer HK modelbureauet konkurs, så Nikolaj Anthony Schmidt kan få 17.700 kroner tilbage.

Resten af pengene er tabt.

Tilbage sidder Nikolaj nu to år efter med følelsen af at være godt og grundigt røvrendt. Men oplevelsen har også gjort ham klogere:

- I dag stoler jeg ikke på andre end mig selv, siger Nikolaj Anthony Schmidt, der er færdig med modebranchen, men fortsat arbejder freelance som eventkoordinator.

Modelhouse Production er nu genopstået som '1st Modelbooking'. Her ønsker direktør Maria Christina ikke at lade sig interviewe om sagen og frabeder sig yderligere henvendelser fra Avisen.dk.

Nikolaj Anthony Schmidt er tilsyneladende ikke den eneste, som er blevet snydt af folkene bag Modelhouse Production. På TrustPilot fortæller mange andre om manglende løn og dårlig behandling hos modelbureauet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.