Chef til ansatte: Tjen penge eller glem jeres løn

Der skal penge på bordet, ellers kan I godt glemme alt om løn for november måned. Så kontant var udmeldingen fra chef til ansatte.
Medarbejdere i kursus- og konsulentvirksomheden Probana Business School fik onsdag morgen en kontant udmelding fra deres chef.
Medarbejdere i kursus- og konsulentvirksomheden Probana Business School fik onsdag morgen en kontant udmelding fra deres chef. Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

Medmindre I får skaffet nogle penge hjem, får I ikke jeres løn. Sådan lød den barske besked, som medarbejdere i kursus- og konsulentvirksomhed Probana Business School onsdag modtog fra deres chef.

Det skriver Berlingske Business, der er i besiddelse af en mail, som direktøren i virksomheden Peter Sonne Joensen sendte ud til sine medarbejdere.

I mailen gør chefen det klart for sine medarbejdere, at de skal få kradset penge hjem fra virksomheder, der ikke har betalt for kursus- eller konsulentydelser.

"Kære alle, desværre så lykkedes I ikke med jeres rykkere i går - Der er ikke blevet ringet op og lavet aftaler - Der ikke kommet så meget som en krone ind. Jeres rykkerprocedure er slået fejl, og I har nu resten af dagen i dag til "at gøre tingene rigtigt"..." sådan skriver Peter Sonne Joensen i den mail, som Berlingske Business er i besiddelse af.

Penge eller hjem uden løn

Og direktøren lægger da heller ikke fingre imellem i forhold til, hvad konsekvensen er for dem, der ikke kan få pengene hjem:

"...Langt de fleste af jer har fået jeres løn, men der sidder stadig nogen tilbage, som ikke har. Deres lønudbetaling i dag afhænger af, hvad I får rykket ind i dag. Jeg kan røbe, at der er kommet nada ind hertil morgen. Altså om som i nul øre. Og medmindre I nu alle sammen retter jeres fokus ind på at få rykket pengene hjem, jamen, så er der altså nogle af jeres kolleger, som går hjem i dag uden løn. Ansvaret ligger hos jer! Ingen andre!,” skriver han ifølge Berlingske Business.

Der kom allerede fokus på Probana Business School og Peter Sonne Joensen i november, da tidligere medarbejdere fortalte til TV-programmet Operation X, at der hersker en rå ledelsesstil i kursusvirksomheden, og at der jævnligt kommer trusler over mail fra Peter Sonne Joensen.

HK på sagen

Flere af de ansatte hos Peter Sonne Joensens selskaber er organiseret via fagforeningen HK, som bekræfter over for Berlingske Business, at en række medarbejdere ikke havde fået deres løn i går onsdag.

Af den grund går HK nu ind i sagen for at sikre, at de ansatte får deres løn for november.

HK har i forvejen efterlyst penge fra Probana Business School i forbindelse med sager, hvor der er indgået forlig.

Det har ikke været muligt for Berlingske Business få en kommentar fra hverken direktør Peter Sonne Joensen eller øvrige dele af ledelsen hos selskaberne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.