Chef til 18-årige Monika: Køb en dildo

21-årige Monika lider stadig af angst og lavt selvværd efter at have været udsat for grov sexchikane for tre år siden. Hendes chef tilbød blandt andet at købe hende en dildo.
Monikas chef ville købe hende en dildo.
Monikas chef ville købe hende en dildo. Colourbox

“Skal jeg købe en dildo til dig?”, foreslog chefen til dengang 18-årige Monika.

Monika Thomsen har mærket konsekvenserne af grov sexchikane. Det har kostet hendes psykiske helbred og en ny læreplads. Det skriver Fagbladet 3F.

Dengang havde hun ellers fået en læreplads som kokkeelev på Restaurant Tolboden i Frederikssund, men fik samtidig en chef, der ødelagde hende.

Ville hjælpe hendes selvtillid

"Han sagde til mig, at jeg var en pæn pige, men at jeg manglede selvtillid. At jeg skulle undersøge mig selv over det hele og med et spejl forneden, fortæller Monika Thomsen, 21 år, om sin tidligere chef, Tommy Stender.

Chefen, Tommy Stender, var ifølge Monika ofte fuld, når han kaldte hende ind på det mørke kontor. Enten fik hun skæld ud, eller også var han i sit mere kærlige humør.

Nogen skulle gøre noget

Monika fortalte det ikke til nogen i over halvandet år, og var bange for at miste sin læreplads, hvis hun afslørede noget.

"Jeg ville klare det selv. Jeg ville jo gerne have min uddannelse og ville ikke miste min læreplads. Jeg skammede mig og var bange for, at det var min egen skyld," fortæller hun.

Nu har hun opgivet drømmen om at blive kok, og hendes selvtillid har fået et alvorligt knæk.

"Jeg ville ønske, at jeg på grundforløbet på skolen havde lært, hvordan man håndterer sexchikane, og at det er vigtigt at sige fra," siger Monika Thomsen.

Kilde: Fagbladet3f.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.