Chef svarer igen på DR-profils kritik: "Smålig og ligegyldig"

DR forsøger at gå præcis den modsatte vej af det, Adrian Lloyd Hughes anklager DR for, siger indholdschef i DR Nyheder, Sandy French.
Peter Qvortrup Geislings job som korrespondent i DR er blevet trukket ind i en strid om, hvorvidt det er fjollet, når DR-lægen står uden for DR-bygningen og snakker med folk i studiet inde i DR-bygningen.
Peter Qvortrup Geislings job som korrespondent i DR er blevet trukket ind i en strid om, hvorvidt det er fjollet, når DR-lægen står uden for DR-bygningen og snakker med folk i studiet inde i DR-bygningen. Foto: Scanpix/arkiv

I fagbladet Journalisten kalder Adrian Lloyd Hughes det for "grotesk, åndssvagt, pinligt, dumt, vanvittigt, at Peter Qvortrup Geisling står og fryser mellem bygningerne i DR Byen og rapporterer om et sundhedsproblem - på trods af at Kim Bildsøe Lassen, der interviewer ham, står 38 meter fra ham i et tv-studie."

Men det er en fjollet kritik, mener indholdschef i DR Nyheder, Sandy French.

- Jeg synes, det er en lillebitte, fjollet kritik, og han burde i virkeligheden koncentrere sig om, om der er en tilstrækkelig høj faglighed, dybde og indsigt i DR Nyheder, og det kunne være interessant, hvis han forholdt sig til det i stedet for sådan en smålig og ligegyldig kritik, siger Sandy French til BT.

"Korrespondentmodellen", som Sandy French kalder det, når DR-lægen fryser udenfor, og studieværten varmer sig indenfor, er lavet for at styrke fagligheden.

- Vi forsøger at gå præcis den modsatte vej af det, han anklager os for, nemlig at investere i den dybe faglighed. F.eks. ved at have Peter Qvortrup Geisling som korrespondent inden for sundhed. Ingen vil sætte spørgsmålstegn ved hans faglighed som læge, journalist eller formidler. Så jeg synes, kritikken er mere end almindeligt hul, når det handler om DR Nyheder og korrespondentmodellen, siger Sandy French til BT.

Sandy French mener desuden, at Adrian Lloyd Hughes kritik kun interesserer journalister.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.