Chef i lufthavn: Værre med Ryanair end frygtet

Ryanair lukker ruter, og det kan føre til fyringer. Nu må vi på jagt efter andre flyselskaber, fortæller direktøren for Billund Lufthavn.
Ryanairs lukning af ruter kan komme til at koste job, oplyser direktøren for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen.
Ryanairs lukning af ruter kan komme til at koste job, oplyser direktøren for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen. Foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix/arkivfoto.

Ryanair lukker nu tre ruter om vinteren og to om sommeren fra Billund Lufthavn.

- Det er mere, end jeg lige havde set for mig, og vi kommer til at mærke det, siger direktøren for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, til Avisen.dk.

Han er mest ked af, at Ryanair lukker tre ruter om vinteren ned. Det drejer sig om ruterne til Malaga, Tenerife og Budapest. Kun London-ruten opretholdes gennem vinteren.

- Det umiddelbart mest alvorlige for os er lukningen af de tre ruter om vinteren. Det kommer vi virkelig til at mærke, fordi det i forvejen er en årstid, hvor der ikke er så mange flyvninger, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Til ritzau siger han:

- Det kan godt være, at vi bliver nødt til at justere vores bemanding. Og fordi det er vintertrafik, vil det være faste stillinger, vi kommer til at skære i.

Fyringer måske på vej

Ryanair spår, at lukningen af ruter kommer til at formindske antallet af Ryanair-passagerer i lufthavnen fra omkring 700.000 til noget over 300.000.

- Det truer ikke lufthavnens eksistens. Vi skal nok klare os. Men det kommer da til at påvirke vores økonomi, siger Kjeld Zacho Jørgensen til Avisen.dk.

Han afviser at sætte tal på fyringer.

- Jeg vil ikke begynde at gætte på, hvor mange stillinger det vil koste i lufthavnen, for jeg vil ikke forurolige folk mere end højst nødvendigt, siger Kjeld Zacho Jørgensen til ritzau.

Ikke ærgerlig

Direktøren fortæller, at nu skal lufthavnen i gang med at kontakte andre flyselskaber.

- Når vi har fået overblik over situationen, skal vi til at se på, hvordan vi kan få nye flyselskaber ind på nedlagte ruter, og om der er nogle destinationer, vi helt må opgive, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Adspurgt om han er ærgerlig over, at Ryanair nu lukker basen i Billund og nedlægger fem ruter, siger han:

- Det ligger ikke til mig at være ærgerlig. Der er en konflikt mellem to forskellige parter, og jeg må så udrede konsekvenserne, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.