Taxikrig

Chauffører skuffede over politisk Uber-cirkus

Taxa-chauffører og vognmænd ærgrer sig meget over, at Folketinget ikke får gennemtrumfet indsats over for Uber. Direktør taler om 'Christiansborg-fnidder'.
Chauffører og vognmænd har længe protesteret mod Uber og er dybt skuffede over, at Folketinget ikke kunne samle et flertal i dag for en indsats mod kørselstjenesten. 
Chauffører og vognmænd har længe protesteret mod Uber og er dybt skuffede over, at Folketinget ikke kunne samle et flertal i dag for en indsats mod kørselstjenesten.  Arkivfoto: Marie Hald/Scanpix.

- Det er rigtigt, rigtigt ærgerligt, at Folketinget ikke kommer nogen vegne. Vognmænd og chauffører er meget frustrerede.

Det siger Trine Wollenberg til Avisen.dk. Hun er direktør i vognmændenes organisation, Dansk Taxi Råd. 

Hun er skuffet over, at der i dag ikke kunne samles et flertal i Folketinget for indgreb mod kørselstjenesten Uber. Som omtalt i Avisen.dk var der hele tre forslag i Folketinget, men ingen af dem fik nok opbakning. 

- Det virker som noget Christiansborg-fnidder, når man ikke har kunne skaffe et flertal for et af forslagene, siger Trine Wollenberg og fortsætter:

- Afstemningerne om de tre forslag viste, at der er et flertal i Folketinget, hvor man er enige om to ting: Uber bedriver ulovlig taxakørsel. Og man vil gerne oprette en task force, hvor man kan se nærmere på Uber og blandt andet se på, hvordan forbrugerne er stillet, og hvordan skatteforholdene er.

Hos 3F Transport, der organiserer taxa-chauffører, er man også ærgerlig. Formand Jan Villadsen siger til Fagbladet 3F:

- Resultatet på bundlinjen er nul beslutninger om indsats mod social dumping, og det er både dybt mystisk og et dybt beklageligt svigt af taxibranchen.

Må vente til slut april

I og med at Folketinget ikke besluttede noget i dag, kommer der ikke for alvor til at ske noget politisk i forhold til Uber før tidligst slutningen af april. 

Justitsminister Søren Pind (V) lod nemlig forstå i et samråd i Folketinget i dag, at regeringen vil afvente, hvad Københavns Byret finder frem til, før regeringen måske vil foretage sig noget i forhold til Uber. 

Københavns Byret tager 26. april fat på en retssag mod fem Uber-chauffører, som nægter at betale en bøde på 5.000 kroner til hver. 

- Det er rystende, at Trafikstyrelsen i november 2014 indgav en politianmeldelse mod Uber, og så skal vi hen til slutningen af april 2016, før de første sager vedrører Uber kører ved en domstol, siger Trine Wollenberg fra Dansk Taxi Råd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.