Taxikrig

Chauffør mod betaling? Tjek, om du skal betale skat

Skal man betale skat, hvis man kører for Uber? Og hvad hvis man er tre kolleger, der kører sammen til og fra job og splejser om benzinen? Få styr på reglerne.
Hvis jeg har en kørselsordning med en kollega, og hun giver mig penge til benzinen - skal jeg så betale skat?
Hvis jeg har en kørselsordning med en kollega, og hun giver mig penge til benzinen - skal jeg så betale skat? Colourbox

Apps og hjemmesider, hvor private kan tilbyde hinanden et lift, er skudt frem i Danmark de seneste par år, og for nyligt indtog chaufførtjenesten Uber også landet. Men hvor går grænsen for, hvornår man skal betale skat af de penge, man får for et lift? Det svarer Skat på for Politiken.

Generelt gælder der følgende regler, hvis du giver et lift eller er med i en samkørselsordning:

  • Hvis din passager kun giver penge for at dække en del af de direkte udgifter, for eksempel benzin og brotakst, skal du ikke betale skat. Det er for eksempel aktuelt, hvis du aftaler at køre sammen med en anden privatperson via samkørselssider som GoMore.dk.
  • Det samme gælder, hvis du har en samkørselsordning med nogle kolleger. Hvis de kun betaler for at dække en andel af benzinen, er der ingen ko på isen.
  • Så snart du tjener noget på kørslen, bliver det betragtet som en indtægt, og så skal der betales skat. I stort set alle tilfælde vil du som Uber-chauffør skulle betale skat, da du netop tjener på det.

Læs flere regler for samkørsel, deleøkonomi, udlejning og skat i artiklen på Politiken.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.