Chauffør mister livet: Motorvejsbro kan kolapse efter påkørsel

Lastbil er brudt i brand efter at have påkørt motorvejsbro på Sydmotorvejen ved Rødby. Motorvejen er spærret.
Ulykken skete kort før klokken 05.00 lørdag morgen, men fire timer senere er motorvejen mellem Rødbyhavn og Holeby fortsat spærret i begge retninger.
Ulykken skete kort før klokken 05.00 lørdag morgen, men fire timer senere er motorvejen mellem Rødbyhavn og Holeby fortsat spærret i begge retninger. Foto: Scanpix arkiv

Chaufføren i en lastbil har tidligt lørdag morgen mistet livet, da han på Sydmotorvejen nær Rødby ramte en motorvejsbro.

Kollisionen var så alvorlig, at en mandlig passager blev kastet ud af førerrummet, mens lastbilen brød i brand.

- Det er endnu ikke lykkedes os at slukke branden, og derfor må vi antage, at chaufføren er omkommet, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken skete kort før klokken 05.00 lørdag morgen, men fire timer senere er motorvejen mellem Rødbyhavn og Holeby fortsat spærret i begge retninger.

- Der er tale om en lukning på ubestemt tid. Broen er påkørt så alvorligt, at den skal undersøges nærmere. Vi skal sikre os, at den ikke styrter sammen, siger Ole Hald.

Ekstra Bladet citerer vagtchefen for, at der er "...absolut fare for, at den kan styrte sammen." Til TV 2 News siger vagtchefen, at det ikke kan udelukkes, at broen skal understøttes, når lastbilen trækkes fri. 

Han oplyser samtidig til TV 2 News, at manden, der er ude af lastbilen ikke kan forklare, hvad der skete, fordi han sad og sov ved kollisionen.  

Hos Vejdirektoratet understreger man, at transporttiden på Falster kan være længere end normalt.

- Hvis man skal nå en færge i Rødby, anbefaler vi, at man kører hjemmefra i god tid. Det er kun et stykke på fire kilometer, det drejer sig om, men her skal man ud og køre på en lille landevej, siger Marianne Bom, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

Bilister kan alternativt bruge rute 153 i begge retninger.

Selv om lørdag er første dag i påskeferien for mange, så forventer Vejdirektoratet ikke trafikalt kaos ved Rødby.

- Tyskernes påskeferie starter først næste weekend, og ifølge vores trafikprognose bliver det største pres onsdag og torsdag. Men der er da folk, der tager af sted på påskeferie både den ene og den anden vej, siger Marianne Bom.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.