Chauffør-Leif truet af fulde unge: Vi kommer efter dine børn

Mange danske unge holder vinterferie i Prag, og turen derned blev en grim oplevelse for buschaufføren Leif, der er "dybt flov over min generations børn."
Massevis af unge dropper skiene og rejser til Prag for at feste i vinterferien. Personerne og bussen på billedet har ikke noget at gøre med historien.
Massevis af unge dropper skiene og rejser til Prag for at feste i vinterferien. Personerne og bussen på billedet har ikke noget at gøre med historien. arkiv/scanpix

En buschauffør fra Herning Turistfart har efter mere end 20 år i branchen oplevet en af sit livs værste ture: At køre feststemte danske gymnasieelever på vinterferie i Prag.

Det skriver tv2.dk.

Gruppen af unge på 16-20 år nøjedes ikke med at ryge joints, drikke sprut og svine bussen til – de blev også aggressive over for de to chauffører og truede med at komme efter både dem og deres børn.

- Hver gang vi prøvede at håndhæve nogle regler, som de ikke gad at overholde, så skabte de sig. De råbte og skældte ud, pustede sig op og skubbede til mig. De skulle nok komme efter både mig, min mor og far og mine børn, fortæller buschaufføren Leif til tv2.dk.

Tilkaldt politiet

Han holder sig til kun at bruge fornavnet på grund af truslerne fra nogle af de unge på turen. Der var tale om otte-ti personer, som for alvor lod festlighederne udvikle sig.

Før de overhovedet nåede ud af landet, måtte chaufføren standse og tilkalde politiet, fordi der blev røget joints i den ellers røgfri bus. Politiet kunne dog ikke gøre noget, og Leif og hans kollega valgte at fortsætte turen til Prag af hensyn til de mange andre passagerer, som ikke havde gjort noget forkert.

Kun after-party, ingen ski

De seneste år er der opstået en tradition for danske unge med at tage til Prag og feste i vinterferien. Og igen i år vil der være dansk politi tilstede for at holde øje med de i alt 900 danskere, som ifølge det tjekkiske nyhedsbureau CTK ventes at have taget turen derned.

Tidligere har de unges tur til Prag i vinterferien været associeret med hæmningsløs druk og ulovligheder.

Alene sidste år, hvor der kom i alt 10.000 unge danskere og svenskere til Prag, måtte politiet tilbageholde 284, som var berusede og under 18 år.

Flov over min generations børn

Han skal tilbage og hente den sammen gruppe unge senere på ugen, og det er ikke noget han glæder sig til. Han overvejer lige nu, om chaufførerne skal træffe nogle særlige foranstaltninger, for deres sikkerheds skyld.

- Jeg elsker mit job. Men hold op hvor er man ør i hovedet efter sådan en aften og nat undervejs til Prag. Jeg er dybt flov over min generations børn, siger buschaufføren Leif til tv2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.