Charlotte vil synge 'hjerteløs' integrationsydelse væk

Sangerinden Charlotte Roel indsynger sang om medmenneskelig kærlighed, hvor overskuddet skal gå til det juridiske arbejde med at få den danske integrationsydelse underkendt ved EU-domstolen.
Henter afspiller ...
Sangerinden Charlotte Roel lader overskuddet fra salget af hendes sidste indspilning, 'Where did the love go', gå til arbejdet med at få integrationsydelsen kendt EU-stridig. Foto: Privatfoto.

Danskere, der hjælper jøder til Sverige. Et venligt og imødekommende folk, der byder fremmede velkommen og er parat til at dele af sit overskud.

Det er det Danmark, teologi-studerende og sangerinde Charlotte Roel elsker, men ikke længere kan genkende. Nu ser hun i stedet et land, der er styret af smålighed og fjendtlighed over for fremmede. Et land, der siger velkommen til asylansøgere ved at flå smykkerne af dem.

- Nådesløsheden og hjerteløsheden har taget over, konstaterer hun.

Kærligheden tilbage

Men nu skal kærligheden tilbage. Hun har indsunget sangen ’Where did the love go?’ og alle de penge, der kommer ind fra download på iTunes, går til det juridiske arbejde med at få kendt integrationsydelsen ulovlig ved EU-domstolen.

At dét, hun kalder en svinestreg, er EU-stridigt, er hun ikke i tvivl om. Det handler kun om at få det fastslået ved domstolen.

Charlotte Roels egen mand, amerikaner, var lige ved at komme på integrationsydelsen, men reddede sig i tolvte time ved at få et arbejde. Det ændrer ikke ved, at hun er forarget ud over alle grænser over, at den danske stat sender danske borgere og danskere gift med en udlænding ud i social nød.

- Jeg har forbindelser og arbejder for, at mit initiativ bliver omtalt, og at der bliver vist klip fra min video i det store udland. Eksemplet fra januar, hvor de helt store udenlandske medier kastede sig over smykkeloven og udsatte Danmark for en meget, meget negativ mediestorm, viste jo, at danske politikere er påvirkelige og begynder at trække i land, når udlandet retter kritik mod os, siger Charlotte Roel.

Udover at ramme tusindvis af nytilkomne udlændinge, der ikke har boet i Danmark i mindst syv ud af de sidste otte år, vil også cirka 2.600 danske statsborgere overgå fra kontanthjælp eller uddannelseshjælp til integrationsydelsen, der cirka svarer til en halv kontanthjælp. 

Modbydeligt menneskesyn

Sangerinden afskyr det modbydelige menneskesyn, som hun mener integrationsydelsen er udtryk for, og det kommer tydeligt til udtryk i ’Where did the love go?’, som hun selv har skrevet.

’Kyniske frøken minister, din kontroversielle lovgivning blev vedtaget uden demokratisk forhandling, bringer frustration, ikke frelse, hvorfor forventer du en stående hyldest?’, lyder et vers, der tydeligvis er møntet på integrationsminister Inger Støjberg (V). (Avisen.dk’s oversættelse af den engelske tekst, hvor rimene går tabt, red.)

Sangen fortsætter:

’Ved at få folk til at leve i angst og bevise, at de kan tale deres eget sprog, ved at bryde med EU’s fri bevægelighed, skaber du ikke forbedring. Hvis du spørger mig, lyder det super uforskammet’, synger hun med adresse til det forhold, at også borgere, der er født og opvokset i Danmark skal til danskprøve, hvis de ikke har opholdt sig syv ud af de seneste otte år i Danmark.

Vil kæmpe til det sidste

- Jeg ved, at det kan tage år at få ændret den hæslige og umenneskelige lov ved domstolen. Men jeg vil kæmpe til det sidste, for at det sker, siger Charlotte Roel.

Hør en smagsprøve på hendes sang i video øverst i artiklen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.