Charlotte Bircow: Jeg spiser piller hver dag

Fitness-dronningen Charlotte Bircow har overvundet brystkræft og har deltaget i to Ironman-dyster siden, men hun skal stadig spise piller hver dag.
Charlotte Bircow,( til venstre) fotograferet sammen med Henriette Zobel til en filmpremiere 
Charlotte Bircow,( til venstre) fotograferet sammen med Henriette Zobel til en filmpremiere  Foto: Scanpix

Egentligt er det ikke til at se på den 53-årige fitness-guru Charlotte Bircow, at hun i 2011kæmpede med brystkræft.

For i dag kan hun bryste sig af at have deltaget i to Ironman-dyster på et år, at have gennemført det ene, og det lyse hår er igen langt og krøllet som før.

- Jeg skal gå til tjek de næste ti år, og jeg spiser piller hver dag.  Håret er vokset ud igen, og det skal jeg lige vænne mig til. Det er det, man kalder kemo-krøller, og de går ud igen efter et år, sagde Charlotte Bircow, da hun mandag deltog i lanceringen af Marie Carmen Koppels nye album Heal My Wounded Heart.

Da hun startede med at træne sig op til de to løb tilbage i november måned sidste år, kunne hun kun tage fire svømmetag.

Charlotte Bircow gider ikke at være korthåret efter sin kemobehandling. Læs mere på billedbladet.dk

Kroppen skulle i gang

Undervejs i det første løb på Lanzarote blev hun søsyg, kastede op på cyklen og kæmpede mod bjerge og vind.

- Det viser virkelig, at styrken sidder mellem ørerne.  Jeg tænkte bare på, om jeg overlevede.  Det handlede om at mærke min krop igen efter kræftsygdommen.

Efter at have dystet på Lanzarote fandt hun ud af, at en nedsat lungefunktion på grund af stråleskade fra kemoterapien var årsagen til, at bakkerne havde været utroligt svære at forcere.

Tiden var underordnet

Efterfølgende var der også en del debat, da det i et interview med ugebladet Søndag virkede som om, at Charlotte Bircow havde gennemført den første Ironman.

- Jeg har ikke kaldt mig Ironman, for det handlede det ikke om for mig.  Det virkede det så til i artiklen, og det startede en masse debat.  Det handlede for mig ikke om tider.

Charlotte Bircow er færdig med at skulle præstere. Læs mere på soendag.dk

Charlotte Bircow har nu planer om at dyste i endnu en Ironman på Lanzarote til næste år og er allerede i fuld gang med træningen.

Af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.