Cecilie Hother: Dette SKAL jeg gøre hvert år

Cecilie Hother er en rigtig livsnyder, og hun elsker at slappe af med havearbejde, og så har hun en regel for sit liv, som hun skal efterkomme hvert år.
Cecilie Hother slapper bedst af med havearbejde - men som barn hadede hun det.
Cecilie Hother slapper bedst af med havearbejde - men som barn hadede hun det. Foto: Scanpix/Arkiv

Cecilie Hother er lige nu aktuel i programmet ”Vores haver, vores vej” på TV2 Fri, og netop havearbejdet har en særlig plads i Cecilies hjerte.

Når tv-værten selv skal slappe af, så foregår det også gerne i haven med haveredskaber i hånden. Men sådan har det ikke altid været, for i hendes barndom var havearbejdet ofte en hindring for leg.

- Jeg bor i hus med have. Det er dejligt. Jeg havde lige et par år, hvor jeg ikke havde lysten, men jeg er vokset op på landet, og langsomt kom begejstringen for espalier og højbed tilbage. Jeg elsker at nørkle rundt i haven, men det gjorde jeg bestemt ikke som barn, fortæller Cecilie Hother og forklarer:

- Jeg er vokset op på landet tæt på skov. Vi havde køkkenhave, bærbuske, æbletræer, kartofler, bønner der skulle nippes, og ærter som skulle bælges. Jeg blev så træt af det, når min mor sagde, at jeg ikke måtte lege, før jeg havde fyldt to spande med ribs og stikkelsbær, siger hun.

Gravide Cecilie Hother: Nu strammer mit tøj. Se hendes flotte store mave på Billedbladet.dk

Sådan slapper hun bedst af
Alligevel er den populære tv-vært altså endt med at være et ægte havemenneske. Ud over at spendere sine ferier og fridage i netop haven, så er en favoritbeskæftigelse at lave så lidt som muligt foran tv’et.

- Jeg slapper af, når jeg arbejder i haven. Så tænker man så mange positive tanker, og det er skønt, når man kan se, at der sker noget. Ellers er jeg lidt af en sofakartoffel. Det er godt med en dag, hvor man bare kan ligge i sin pyjamas og zappe tv-serier, siger Cecilie Hother.

Der skal nyt på rejseprogrammet
Når hun rejser i sine ferier, skal hun derimod gerne opleve noget nyt, har hun vedtaget med sig selv.

- Jeg har en leveregel om, at jeg skal se et nyt land om året. Jeg elsker Sydamerika – særligt Argentina. De har maden, klimaet, resurserne og kulturen, siger hun.

X-Factorvært Sofie Linde: Jeg lader mig ikke påvirke af, om folk synes, jeg er grim

Hjælper kvinder med PCO
Når Cecilie Hother ikke bruger tiden i haven eller på sit haveprogram, så beskæftiger hun sig med sin nyåbnede klinik, som blandt andet henvender sig til kvinder med PCO, som hun for nylig stod frem og fortalte, at hun selv lider af.

- Jeg er meget optaget af min nye specialklinik CeriX, der behandler kosmetiske lidelser som for eksempel uønsket hårvækst. Det har jeg selv levet med i mange år, da jeg lider af PCO, ligesom 20 procent af alle danske kvinder. Dem vil jeg rigtigt gerne hjælpe – i første omgang med at nedbryde tabuet. 

Cecilie Hother om sin PCO: Uønsket hårvækst i ansigtet har påvirket mig meget

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.