Cavendish forsvarer sig efter fadæse: Kritikere er tåber

Sprinteren med de 25 etapesejre i Tour de France er irriteret over at blive gjort til syndebuk efter 2. etape.
Mark Cavendish (th.) er sur, efter at han blev kritiseret efter Tourens 2. etape.
Mark Cavendish (th.) er sur, efter at han blev kritiseret efter Tourens 2. etape. Foto: Peter Dejong/AP

Cykelrytteren Mark Cavendish blev søndag en dyr mand for Etixx-Quick-Step-holdet på 2. etape i Tour de France.

Sprinteren gik ikke kun glip af etapesejren i opløbet i Zélande, han blev også lige nøjagtigt oversprintet af schweizeren Fabian Cancellara, der snuppede tredjepladsen og den gule førertrøje på bekostning af Cavendish' holdkammerat Tony Martin.

Etixx-Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, udtalte sig efterfølgende kritisk om Cavendish, der åbnede spurten meget tidligt. Også holdets manager, Patrick Lefevere, er kontant i sin bedømmelse.

- Jeg er overhovedet ikke glad. Dette var formentlig vores sidste chance for at erobre den gule førertrøje. Cavendish holdt op med at sprinte, og det kostede Tony den gule trøje, siger Patrick Lefevere ifølge Reuters.

Mark Cavendish åbnede spurten usædvanligt tidligt, men blev overhalet af både etapevinderen, André Greipel, og Peter Sagan.

Til sidst så Cavendish ud til at stoppe med at træde i pedalerne, og det benyttede Fabian Cancellara sig af til at snuppe tredjepladsen.

Schweizeren sikrede sig dermed de bonussekunder, der sendte ham i gult med et forspring på tre sekunder ned til Tony Martin.

I vanlig stil har Mark Cavendish dog ikke tænkt sig at bøje nakken.

Tværtimod har briten lagt et billede ud på sin twitter-profil, hvor man ser rytterne umiddelbart før målstregen på 2. etape.

- Se på dette billede. Hvis jeg kunne have hængt på i forhold til tredjepladsen, kunne jeg også have gjort det i forhold til sejren, skriver Cavendish med henvisning til det tætte opløb.

- Nogle tåber tror, at cykling er et computerspil. Problemet er, at sociale medier og tv giver dem platforme til at blive hørt. Jeg er knust på Tony Martins vegne. Tillykke til André Greipel, skriver Mark Cavendish.

Det vides ikke, hvilken kategori den iltre sprinter ønsker at placere manager Patrick Lefevere i.

Mark Cavendish langer også ud efter sin holdkammerat Mark Renshaw, der skulle have forberedt en optimal spurt.

- Jeg mener, at Mark (Renshaw) kørte for tidligt og på en måde lod mig hænge. Vi døde, siger Mark Cavendish til Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.