Cath er spastiker: Mit job har en kæmpe social værdi

Selvom 32-årige Cath Borch Jensen er spastiker, arbejder hun 15 timer om ugen som kommunikationsmedarbejder. Og det betyder meget for hende.
Foto: BüroJantzen efter aftale med Magasinet Arbejdsmiljø

Tre dage om ugen møder 32-årige Cath Borch Jensen ind på sin arbejdsplads Teaterøen på Refshaleøen i København.

Cath Borch Jensen er spastiker og sidder i kørestol, så jobbet som kommunikationsmedarbejder er et fleksjob på i alt 15 timer. Men det, at hun kan bruge sine evner på en arbejdsplads, betyder alt, fastlår hun over for Magasinet Arbejdsmiljø, der har talt med den unge kvinde. 

– Det er virkelig vigtigt for mig at bruge al den energi, jeg har, og jeg vil gerne bidrage. Jobbet har også en kæmpe social værdi, siger hun til Magasinet Arbejdsmiljø.

Det er dog ikke alle handicappede, der er så heldige som Cath Borch Jensen. Tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, viser nemlig, at mindst 47.000 men­nesker med et fysisk handicap mangler et job. Og det er et problem, lyder det fra landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen.

– Det er lige så vigtigt for handicappede som for alle andre. I nogle tilfælde er det nærmest endnu vig­tigere for vores medlemmer, fordi de så gerne vil have et normalt liv, siger hun til Magasinet Arbejdsmiljø.

Foto: BüroJantzen efter aftale med Magasinet Arbejdsmiljø

Cath Borch Jensens handicap betyder, at hun har svært ved balance og koordination, og at hun spænder i musklerne i hele kroppen. Derfor bliver hun hurtigt udmattet og er nødt til at prioritere, hvad hun bruger sin tid på.

Samtidig har hun i sit arbejde en hjælper, der kompenserer for det, hun ikke selv kan. For eksempel at hente et glas vand. Selve arbejdet foran skærmen har hun ikke problemer med at udføre, så længe hun husker at holde pause ind i mellem.

Cath Borch Jensens chef, leder af Teaterøen Peter Kirk, tænker ikke over hendes handicap i det daglige. 

- Jeg har ansat hende ud fra hendes kompetencer og utrolige engagement. Og alle kan jo komme ud for at måtte sige nej til en opgave, siger Peter Kirk til Magasinet Arbejdsmiljø.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.