Carsten Hansen: "Thorning trak stikket på mig"

Det er blandt andet Helle Thorning-Schmidts skyld, at den forhenværende minister ikke fik sæde i Folketinget.
- Da vi kom i regering, trak hun stikket på mig. Og jeg fik ikke noget at vide, før det var sket, siger den snart forhenværende minister for by, bolig og landdistrikter til Fyens Stiftstidende.
- Da vi kom i regering, trak hun stikket på mig. Og jeg fik ikke noget at vide, før det var sket, siger den snart forhenværende minister for by, bolig og landdistrikter til Fyens Stiftstidende. Foto: Keld Navntoft/arkiv/Scanpix

Én af Socialdemokraternes veteraner, Carsten Hansen, fik ikke stemmer nok til at tilkæmpe sig en plads i Folketinget blandt kandidaterne på Fyn.

Han har selv fortalt, at en del af forklaring kan være, at han ikke fik afværget, at Svendborg Sygehus måtte lukke deres akutfunktion – som han ellers havde lovet.

I et interview med Fyens Stiftstidende fortæller han nu, at det reelt var Helle Thorning-Schmidt (S), der aflivede løftet, han gav til de sydfynske vælgere før valget i 2011.

- Da vi kom i regering, trak hun stikket på mig. Og jeg fik ikke noget at vide, før det var sket, siger den snart forhenværende minister for by, bolig og landdistrikter til Fyens Stiftstidende.

Carsten Hansen fortæller, at han først blev klar over, at akut-funktionen måtte lukke, da en journalist ringede og forklarede ham det.

- Troværdigheden er det dyrebareste, en politiker har og jeg tabte noget af min, da jeg skrev under på garantien om at beholde akutsygehuset. Men jeg gjorde det jo, fordi var vores politik. Helle (Thorning-Schmidt, red.) sad selv i min stue - i øvrigt sammen med to journalister fra Fyens Stiftstidende - og sagde, at det var det, vi mente, siger han.

Daværende SF-formand Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt bakkede ham op, men da den nye SRSF-regeringen trådte til, kunne den intet gøre – den tidligere VK-regeringens sygehusplan var trådt i kraft.

Efterfølgende overvejede Carsten Hansen at gå af.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.