Carl Holst-sagen: Så langt er politiet i deres efterforskning

Politiet har endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale mod tidligere forsvarsminister Carl Holst (V).
Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) kommer til at vente et stykke tid endnu, før han får svar på, om der bliver rejst tiltale imod ham for hans tid som regionrådsformand.
Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) kommer til at vente et stykke tid endnu, før han får svar på, om der bliver rejst tiltale imod ham for hans tid som regionrådsformand. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) kommer til at vente et stykke tid endnu, før han får svar på, om der bliver rejst tiltale imod ham for hans tid som regionrådsformand.

Det skriver JydskeVestkysten.

Carl Holst blev politianmeldt af regionen i november 2015, efter at Statsforvaltningen havde udtalt, at kommunikationsmedarbejder Christian Ingemann Nielsen på ulovlig vis havde hjulpet Carl Holst med at køre valgkamp i sommeren 2015.

- Vi efterforsker stadig, og jeg forventer ikke, vi er færdige før efter en række måneder, forklarer politiinspektør Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi til avisen.

JydskeVestkysten skriver, at Carl Holst ikke ønsker at kommentere sagen. Han henviser i stedet til sin forsvarer, advokat Karoly Németh.

- Jeg forventer heller ikke en snarlig afgørelse. Det bliver tidligst i slutningen af året, lyder det fra Karoly Németh.

Carl Holst gik af som forsvarsminister 29. september 2015. Det var dog ikke kun sagen om den regionsansatte, der forstyrrede Holsts virke som minister. Også polemik om et efterlønsvederlag fra Region Syddanmark fyldte meget.

Carl Holst er siden vendt tilbage til Folketinget som Venstres kirkeordfører og socialordfører.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.