Carl Holst mødes om IS-mission - uden mekanikere

Forsvarsminister Carl Holst skal drøfte missionen mod Islamisk Stat (IS) de kommende dage, men ikke med F16-mekanikere.
- Når jeg arbejder som forsvarsminister, skal jeg have en militærfaglig rådgivning fra værnet. Det må og vil jeg holde fast i, siger Holst.
- Når jeg arbejder som forsvarsminister, skal jeg have en militærfaglig rådgivning fra værnet. Det må og vil jeg holde fast i, siger Holst. Foto: Scanpix/arkiv

Pressede flymekanikeres åbne brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at indstille luftkrigen mod IS, fordi de er underbemandende, skal tages alvorligt, mener forsvarsminister Carl Holst. Alligevel bliver mekanikerne ikke inviteret med til en række møder i netop Forsvarsministeriet, hvor der de kommende dage skal tales om missionen mod IS.

Det skriver Berlingske.

- Jeg synes, at politikerne skal lytte lidt til, hvad der foregår ude i forsvaret. Derfor vil vi rigtig gerne med til de møder for at give politikerne et billede af, hvordan det ser ud i forsvaret set fra vores synsvinkel, siger Jesper K. Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel, der organiserer F16-piloterne.

I alt 14 tillidsrepræsentanter fra kampflyenes hjemmebase, Fighter Wing Skrydstrup, ved Vojens skrev i brevet til Lars Løkke Rasmussen og de øvrige partiledere på Christiansborg, at en forlængelse af indsatsen vil betyde, at mekanikerne ikke kan løse opgaverne ordentligt.

Vil have dialog

Mekanikerne er stressede og syge, og mangel på kvalificeret arbejdskraft gør det umuligt at ansætte flere mekanikere, der kan tage over for de udsendte.

Brevet har gjort indtryk på Carl Holst, men mekanikerne kommer altså ikke med til bords under de kommende møder.

- Når jeg arbejder som forsvarsminister, skal jeg have en militærfaglig rådgivning fra værnet. Det må og vil jeg holde fast i. Men når det så er sagt, så er det klart, at jeg gerne vil have en god og tillidsfuld dialog med alle de faglige organisationer i forsvaret, siger forsvarsministeren, der i stedet vil indkalde mekanikere og andre parter til møde på et senere tidspunkt.

Her vil der blive mulighed for at drøfte indholdet af det åbne brev.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.