Cancellaras gule trøje sikrer succes for Kim Andersen

Fabian Cancellara spurtede sig til fire bonussekunder og snupper dermed den gule førertrøje i Tour de France.
Fabian Cancellaras gule førertrøje vækker dansk begejstring.
Fabian Cancellaras gule førertrøje vækker dansk begejstring. Foto: Laurent Cipriani/AP

Der blev dunket rygge og skreget primalskrig ude foran Trek-mandskabets holdbus efter 2. etape søndag eftermiddag.

Det lykkedes nemlig den schweiziske veteran Fabian Cancellara at klemme sig ind på tredjepladsen i spurten efter André Greipel og Peter Sagan, og dermed snupper Trek-rytteren den gule trøje med tre sekunders forspring til Tony Martin.

En stor triumf for et hold, der ikke kom til Tour de France med de største forventninger.

- For vores vedkommende kan vi vel godt allerede nu kalde det en succes. Vi har fået en god start. Vi havde egentlig håbet lidt på den gule trøje efter 1. etape, men havde også set chancen i dag, siger Treks sportsdirektør, Kim Andersen.

For Fabian Cancellara er det langt fra en ny fornemmelse at køre rundt i den prestigefyldte førertrøje, men han erkender, at det denne gang er specielt, fordi det formentlig er hans sidste Tour de France.

- Nu er jeg i gult, og nu er jeg helt ligeglad med, hvad der sker. Jeg kom til Touren for at vinde i går (prologen, red.) og tage den gule trøje. Det skete ikke, og jeg vandt ikke i dag.

- Men jeg kørte en god spurt til sidst, blev nummer tre og fik den gule trøje, så det er en succes, siger Cancellara i et interview med TV 2.

Schweizeren får formentlig problemer med at beholde den mere end én dag i denne omgang.

Mandagens 159,5 kilometer lange udfordring bliver nemlig afsluttet på toppen af den legendariske Fleche Wallonne-bakke Mur de Huy, hvor Cancellara næppe kan følge med de bedste klatrere.

- Det bliver svært at forsvare den gule trøje der. Men skulle han miste den, kan vi håbe på, at vi har sørget for at minimere nederlaget, og så kan der ske noget igen på brostensetapen tirsdag.

- Da har han muligheden for at tage den tilbage, siger Kim Andersen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.