Canadiske soldater er skudt ved uheld i Irak

Canadisk soldat dræbt og tre andre såret ved fejl. Kurdiske soldater i Irak troede, at canadierne var fra IS.
Canadisk soldat, der var med til at træne kurdiske soldater i kampen mod Islamisk Stat, er dræbt af skud ved en misforståelse. Her gør irakiske soldater og frivillige klar til morterangreb på Islamisk Stat i den irakiske by Tikrit. Billedet er fra i onsdags.
Canadisk soldat, der var med til at træne kurdiske soldater i kampen mod Islamisk Stat, er dræbt af skud ved en misforståelse. Her gør irakiske soldater og frivillige klar til morterangreb på Islamisk Stat i den irakiske by Tikrit. Billedet er fra i onsdags. Foto: uncredited/AP

En soldat fra den internationale koalition mod Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt i Irak, meddeler USA's militær.

Det er sket under en træningsmission, hvor koalitionen uddanner irakiske og kurdiske styrker, der kæmper mod den militante IS-bevægelse.

Det amerikanske militær, der leder koalitionen, sætter ikke nationalitet på den dræbte soldat, men Canadas forsvarsministerium meddeler i Toronto, at en canadisk soldat er dræbt af skud på grund af misforståelser.

Det skal være sket fredag, og ved samme lejlighed er tre andre canadiske soldater blevet såret.

Ifølge oplysningerne blev canadierne, der er en del af en specialstyrke, ved en fejl beskudt af kurdiske soldater, da canadierne vendte tilbage til deres base efter at have været bag fjendens linjer.

Ifølge oplysningerne har de canadiske specialstyrker ved mindst tre lejligheder været i skudkampe med IS-militante, efter at de blev udstationeret for at træne lokale soldater.

Canadierne har også en anden mission, nemlig at udpege mål for koalitionens luftvåben.

Canada har omkring 600 soldater udstationeret i Irak. Af dem er 69 specialstyrker.

Desuden er seks canadiske kampfly med i koalitionens luftstyrke, der bomber IS.

Danmark har F-16-fly udstationeret i Kuwait, og de er også med til at bombe IS-mål i Irak.

Ud over syv danske F-16-fly er der også 120 danske soldater i området.

De er sammen med amerikanske kolleger udstationeret på al-Asad luftbasen i det vestlige Irak, hvor de træner irakiske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.