Canada afviser personer fra ebola-ramte lande

Rejsende fra vestafrikanske lande hårdt ramt af ebola kan ikke længere få indrejsevisum til Canada.
Tre personer venter ved et hospital i Liberias hovedstad, Monrovia. Det mistænkes, at de er blevet smittet med ebola. Liberia er et af de lande, der er hårdest ramt af ebola, og fredag har Canada oplyst, at der ikke vil blive givet indrejsevisum til personer, der har opholdt sig i Liberia, Guinea eller Sierra Leone de seneste tre måneder.
Tre personer venter ved et hospital i Liberias hovedstad, Monrovia. Det mistænkes, at de er blevet smittet med ebola. Liberia er et af de lande, der er hårdest ramt af ebola, og fredag har Canada oplyst, at der ikke vil blive givet indrejsevisum til personer, der har opholdt sig i Liberia, Guinea eller Sierra Leone de seneste tre måneder. Foto: Abbas Dulleh/AP

Det er slut med indrejsevisum til Canada for personer fra Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Fredag har den canadiske regering besluttet at holde op med at udstede visum til personer fra de tre vestafrikanske lande, der kæmper den hårdeste kamp mod den frygtede ebola-virus.

I en officiel meddelelse skriver myndighederne, at "indførelsen eller spredningen af denne sygdom vil udgøre en alvorlig risiko mod borgeres helbred".

Canada har endnu ikke registreret et tilfælde af ebola, men følger lande som Australien, der tirsdag som den første vestlige nation indførte et indrejseforbud for personer fra ebola-ramte lande.

De nye regler, der bliver indført øjeblikkeligt, betyder, at Canada ikke vil behandle visumansøgninger fra personer, der har været i et af de tre lande i løbet af de seneste tre måneder.

Det samlede antal døde er ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO omkring 5000. Over 13.000 mennesker er eller har været smittet med den farlige sygdom.

Udbruddet af ebola i Vestafrika er det værste, der nogensinde er blevet registreret.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.