Cameron udpeger Osborne som EU-forhandler

David Cameron vil sende ministre på europæisk rundtur for at stille landet bedst muligt inden EU-valg.
Premierminister David Cameron har udpeget sin finansminister, George Osborn, som den ledende EU-forhandler.
Premierminister David Cameron har udpeget sin finansminister, George Osborn, som den ledende EU-forhandler. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Efter at David Cameron og de konservative torsdag vandt det britiske valg, er det nu blevet tid til at føre valgløfterne ud i livet.

Cameron vil senest i 2017 lade briterne stemme om, hvorvidt de vil blive i EU, og han er i fuld gang med forberedelserne til valget.

Premierministeren har udpeget sin finansminister, George Osborn, som den ledende EU-forhandler og vil sende Osborn og udenrigsminister, Philip Hammond, på en 100 dages rundtur i Europa, for at forhandle på vegne af briterne.

Det skriver engelske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Cameron vil forud for folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab have indrømmelser fra EU og forhandle om Storbritanniens position i forhold til en række EU-punkter, og det er det, rundturen skal bruges til.

Det er endnu uvist, hvad Cameron helt præcist ønsker fra EU, men premierministeren har tidligere ytret ønske om at få indskrænket arbejdskraftens frie bevægelighed i forhold til Storbritannien.

Cameron vil også gøre det sværere for emigranter i Storbritannien at modtage sociale ydelser, når de ankommer til landet.

Arbejdskraftens frie bevægelighed har den tyske kansler, Angela Merkel, tidligere slået fast, på ingen måde kan være til diskussion, da det er et grundlæggende princip i Den Europæiske Union.

En meningsmåling tidligere på måneden viste, at 34 procent af briterne helt sikkert ville stemme for at Storbritannien skal forblive medlem af EU, og yderligere 18 procent siger, at de formentligt ville stemme for at blive i EU.

18 procent siger til gengæld, at de helt sikkert ville stemme for at forlade EU, mens 14 procent af briterne formentligt vil stemme for at bryde med EU.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.