Cameron sender flere soldater til Iraks trængte hær

Premierministeren understreger, at Storbritannien allerede er næststørste bidragyder til luftangreb mod IS.
Den britiske premierminister vil sende yderligere 125 træningssoldater til Irak, meddeler han under G7-topmødet i Tyskland.
Den britiske premierminister vil sende yderligere 125 træningssoldater til Irak, meddeler han under G7-topmødet i Tyskland. Foto: Kerstin Joensson/AP

Storbritannien vil sende flere soldater til Irak i de kommende uger, siger den britiske premierminister, David Cameron, under et G7-topmøde i Tyskland.

Sky News skriver, at yderligere 125 militærfolk skal sendes til landet for at uddanne irakiske soldater.

Dermed vil det samlede antal britiske soldater på træningsmission i Irak nå op på 275. I alt 900 britiske soldater bekæmper Islamisk Stat på forskellige missioner i Mellemøsten.

- Vi er allerede den næststørste bidragyder, når det gælder luftangreb i Irak og støtte til Syriens opposition, siger Cameron.

Premierministeren begrunder beslutningen med, at den trængte irakiske hær har brug for mere støtte til at bekæmpe Islamisk Stat, som har erobret store områder i landet.

Hovedparten af de 125 britiske soldater skal hjælpe irakerne med at håndtere jihadisternes vejsidebomber og andre improviserede bomber.

I Irak leder USA en koalition af lande mod Islamisk stat med støtte fra blandt andet Storbritannien og Danmark.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.