C20-indekset falder godt tre procent

Det danske eliteaktieindeks falder kraftigt på grund af den græske gældskrise. Rekordfald i udsigt.
Da fondsbørsen åbnede ved nitiden mandag morgen, faldt C20 CAP-indekset på få sekunder med fire procent, men rettede sig senere en lille smule op.
Da fondsbørsen åbnede ved nitiden mandag morgen, faldt C20 CAP-indekset på få sekunder med fire procent, men rettede sig senere en lille smule op. Foto: Colourbox/free

Heller ikke det danske aktiemarked undgår at blive påvirket af den græske gældskrise.

Da fondsbørsen åbnede ved nitiden mandag morgen, faldt C20 CAP-indekset på få sekunder med fire procent, men rettede sig senere en lille smule op.

De toneangivende aktier stod således efter 10 minutters handel til et samlet fald på 3,3 procent.

Dermed kan rekorden for det største fald på en enkelt handelsdag stå for skud. Den hidtidige rekord lyder på 3,19 procent og blev sat 6. juni 2012.

Usikkerheden om den græske økonomi spidsede til i weekenden, efter at premierminister Alexis Tsipras fredag valgte at sende eurogruppens oplæg til en gældsaftale til folkeafstemning.

Svaret fra den europæiske centralbank kom søndag, hvor muligheden for at forhøje nødlånene blev afvist.

Det har ført til, at grækerne nu kun kan hæve 60 euro om dagen i bankerne, som i øvrigt holder lukket. Samtidig er der lukket for handel på det græske aktiemarked.

Tirsdag skal Grækenland betale et afdrag på 1,6 milliarder euro til den internationale valutafond, IMF, og det kan formentlig ikke lade sig gøre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.