Bygning kollapser i Kairo: 13 fundet dræbt

Der er forskellige forklaringer på ulykke i det vestlige Kairo, hvor 13 meldes dræbt og mindst syv kvæstet.
Det var her i den vestlige forstad Matariya, at den otte etager høje bygning pludselig styrtede sammen.
Det var her i den vestlige forstad Matariya, at den otte etager høje bygning pludselig styrtede sammen. Foto: Amr Nabil/AP

En etapeejendom er styrtet sammen i den egyptiske millionby Kairo, og 13 personer meldes dræbt ifølge egyptiske myndigheder.

Mindst syv personer er kvæstet i ruinerne af den otte etager høje bygning, der faldt sammen natten til tirsdag i den vestlige forstad Matariya.

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor bygningen pludselig faldt sammen, men det tyder på, at en af forklaringerne er ulovligt byggeri.

- Vi kender endnu ikke årsagen til ulykken, men vi har fået forklaret, at to etager helt ulovligt for nylig er bygget ovenpå den eksisterende bygning, siger Abdul Qadar fra det egyptiske katastrofeberedskab ifølge BBC.

Ifølge kilder, som det egyptiske medie al-Ahram har talt med, skete ulykken som følge af en gaseksplosion i forbindelse med byggeri på anden etage.

Redningsarbejdere søger fortsat efter savnede i ruinerne, og flere bygninger lige omkring ulykken er evakueret som en sikkerhedsforanstaltning.

Det er ikke første gang, at en bygning styrter sammen i det nordafrikanske land, som har store problemer med ulovligt og farligt byggeri.

I fjor mistede 28 mennesker livet, da en bygning faldt sammen i havnebyen Alexandria.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.