Byggeriets beskæftigelse falder i 2015

Der vil ske et ordentligt dyk i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen i 2015.
Det skyldes bl.a., at boligjobordningen forsvinder.
Det skyldes bl.a., at boligjobordningen forsvinder. Foto: VIPDesignUSA/Colourbox

Branchens beskæftigelse vil falde tilbage på niveau med situationen i 2010, hvor krisen var værst og beskæftigelsen i bund, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Sådan lyder det dystre skøn i Dansk Byggeris såkaldte konjunkturanalyse update, der offentliggøres onsdag.

I sin update skønner Danske Byggeri, at branchen i 2015 vil beskæftige 143.000 personer. Det er et fald på 5.000 i forhold til skønnet for i år og på niveau med 2010, hvor den samlede beskæftigelse i branchen blev opgjort til 143.200 personer.

- Vi ville hellere end gerne sende nogle optimistiske signaler, men det er desværre ikke muligt. Det er et troværdigt skøn på baggrund af de tilgængelige informationer. Vores update understreger, at der ikke er noget selvbærende opsving på vej, siger Dansk Byggeris chefanalytiker, Finn Bo Frandsen, der har udarbejdet updaten.

Det er ikke mindst et markant fald ved bygningsrenovering, der giver anledning til det forventede voldsomme dyk i branchens beskæftigelse.

- Den massive indsats med renovering af den almene boligsektor topper i år og bliver knap to mia. kroner mindre næste år, og det slår naturligvis hårdt igennem også i beskæftigelsen. Desuden forsvinder Boligjobordningen, som mange boligejere har taget til sig, ligesom der ikke længere er stormvejrseffekt. Endelig betyder den træge udvikling på boligmarkedet, at der er færre med behov for renovering og ændringer i forbindelse med en flytning, siger Finn Bo Frandsen.

Der er heller ingen optimisme at hente i forventningerne til nybyggeriet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.