Butikker tror ikke på egen overlevelse

Størstedelen af butikkerne i Hillerød tror ikke meget på fremtiden, viser ny rundspørge.
Forretningslivet i Hillerøds gågade vil komme til at lide under et kommende storcenter, lyder det fra forretningerne. Arkivfoto.
Forretningslivet i Hillerøds gågade vil komme til at lide under et kommende storcenter, lyder det fra forretningerne. Arkivfoto. Foto: Ireneusz Cyranek/POLFOTO

En del butikker i Hillerød bymidte har allerede fundet hammer og mejsel frem og er begyndt at lave inskriptionen i gravstenen.

I en spørgeskemaundersøgelse forudser 71 procent ud af omkring 120 medlemmer af Hillerød Shopping, at de vil få svært ved at overleve den nedgang i omsætning, som et kommende storcenter spås, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Min hustru og jeg driver butikken sammen, og vi har omkring 10-15 procent at leve for, når omkostningerne er betalt. Derfor er der ikke meget at komme efter, og så skulle vi måske hellere til at finde noget andet at lave, siger Hans Henrik Nielsen, der til daglig driver Holte Vinlager i Hillerød og er bestyrelsesmedlem i Hillerød Shopping.

Undersøgelsen er lavet af i forlængelse af en VVM-redegørelse, som for nylig opridsede konsekvenserne ved det kommende Hillerød Storcenter i umiddelbar nærhed af byens gågade. Den tegnede et dystert billede af, at butikkerne i bymidten i løbet af de kommende år ville miste mellem 15 og 29 procent i omsætning.

VVM-redgørelsen, som det rådgivende ingeniørfirma Moe A/S har lavet, forudser, at 1-2 dagligvarespecialbutikker i Hillerød vil lukke som følge centret. For butikker med udvalgsvarer er det derimod ni butikker, der vil dreje nøgle om. Det er dog langt fra de minimum 60-80 butikker, som Hillerød Shopping i "en meget konservativ vurdering" mener vil gå konkurs.

Alligevel er borgmester Dorte Meldgaard (K) ikke nervøs for at nikke ja til planerne for Hillerød Storcenter, som igen er på dagsordenen til byrådsmødet onsdag. Samlet set mener hun, at centeret vil give vækst, men det afgørende er at få skabt sammenhæng med bymidten.

- Overordnet set tror jeg ikke, at vi får vækst, hvis bykernen er død. Derfor skal vi have forbundet det med slottet, gågaden og det velfungerende center, som er der i forvejen, siger Dorte Meldgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.