Butik chokerer: Pynter op til jul i august

Kravlenisser og røde guirlander i butiksruderne omkring oktober vækker ofte harme. Mange mennesker ønsker nemlig juleshoppingen forbeholdt december, men for andre er det lige omvendt.
I et stormagasin i London, kan man nu shoppe julesager midt om sommeren.
I et stormagasin i London, kan man nu shoppe julesager midt om sommeren. Foto: Arkiv/Iris

I London har stormagasinet Selfridges en afdeling, hvor der allerede i august er kommet juleting på hylderne. Det skriver The Guardian.

Afdelingen sælger juleting hele 143 dage før jul. Og for børn og barnlige sjæle er der mulighed for at blive fotograferet side om side med selveste julemanden.

Men man behøver ikke at være dedikeret jule-elsker for at kunne drage nytte af butikkens specielle udbud.

Blandt de falske juletræer går 50-årige Helen rundt og spejder efter traditionelle engelske juleting. Hun er nemlig på vej på ferie i Canada, hvor hun gerne vil medbringe julevarer til sine venner.

- Normalt er jeg meget imod, at Sainsbury sælger julemad i september, men i år er det perfekt, for nu kan jeg nå at købe noget med, som vores venner kan hænge på deres træ og tænke på os, siger hun til The Guardian.

Julemusikken otte timer i træk

Én ting er, at butikkens besøgende får omkring et kvarters juledosis midt i om sommeren. Noget andet er, at de ansatte igennem hele arbejdsdagen er omgivet af julestads og lystigt julemusik.

Men det passer Moshiur Chowdhury bag disken storartet.

Selvom solen skinner udenfor, nyder han sit arbejde, fortæller han. Ikke mindst fordi, han elsker julemusik og desuden mærker kundernes begejstring.

- Folk kan virkelig godt lide det. De får den nostalgiske følelse af jul, selv om de ikke køber noget, siger han til The Guadian.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.