Busser med israelere afviser palæstinensere

I de næste tre måneder må palæstinensere ikke tage de samme busser, som dem israelere benytter.
Adskillelsen mellem palæstinensere og israelere bliver stadig mere markant. Nu formenes palæstinensere adgang til de busser, som israelere bruger.
Adskillelsen mellem palæstinensere og israelere bliver stadig mere markant. Nu formenes palæstinensere adgang til de busser, som israelere bruger. Foto: Atef Safadi/AP

Adskillelsen mellem palæstinensere og israelere bliver stadig mere markant.

Således vil palæstinensere, der hver dag tager fra Vestbredden til Israel for at arbejde, ikke få lov til tage den samme bus som israelere. Forbuddet træder i kraft onsdag eftermiddag, siger en embedsmand fra det israelske forsvarsministerium til nyhedsbureauet AFP.

- I løbet af et tre måneder langt pilotprojekt, er palæstinensere, der arbejder i Israel, nødt til at komme hjem uden at benytte busser, der bruges af borgere (israelske, red) på den besatte Vestbredden, siger embedsmanden til AFP.

Israelske bosættere har i årevis krævet, at palæstinensere får forbud mod at bruge Israels offentlige transportmidler. De hævder, at palæstinenserne udgør en sikkerhedsrisiko.

Israelsk radio oplyser ifølge AFP, at landets forsvarsminister, Moshe Yaalon, har godkendt forbuddet.

Hundredvis af palæstinensere rejser hver dag til Israel fra den besatte Vestbred. De arbejder hovedsageligt i byggesektoren. De skal have særlige rejsetilladelser for at krydse frem og tilbage mellem Vestbredden og Israel.

Israel har for få dage siden fået en ny regering på plads efter valget for to måneder siden. Premierminister Benjamin Netanyahu har dannet en ny koalitionsregering, der består af hans eget parti, det højrenationale Likud, og en alliance med små højreorienterede og religiøse partier.

De i alt fem partier er Likud med 30 mandater, centrumhøjrepartiet Kulanu med 10 pladser, det højreorienterede bosættervenlige Jødisk Hjem, der kommer med otte mandater, samt de to religiøse partier Shas med syv og UTJ med seks.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.