Burger eller pizza? Sådan vælger du den sundeste junk food

I dag er det international junk food-dag, og det skal da fejres. Læs her, hvordan du kan gøre det uden at gå helt kalorieamok.
Mums!!!
Mums!!! FOTO: Scanpix

En snasket burger. En stor pizza. Indbagte rejer, shawarma - og alle de andre usunde fast food-retter, som vi gerne drømmer om på dage med tømmermænd (og mange andre dage for den sags skyld) ... I dag har du alle tiders undskyldning for at kaste dig over de fedtede retter.

Det er nemlig National Junk Food-dag i USA, og som de kopister, vi danskere er, vil vi da ikke stå tilbage for amerikanerne. Men måske er sådan en almindelig hverdag i juli ikke lige dagen, hvor du har lyst til at proppe dig med en pizza og to burgere.

Heldigvis har Jyllandsposten kigget nærmere på, hvad du så kan spise, der ikke feder helt så meget.

Sundhedsekspert Henrik Duer har analyseret de klassiske junk food-menuer. Han kan fortælle, at en stor Big Mac Menu med cola fra McDonald’s indeholder 1.200 kcal. En pizza indeholder cirka 1000-1.200 kcal, mens en sandwichmenu fra Sunset Boulevard bestående af en stor Spicy Turkey Menu med cola indeholder 1.106 kcal.

Det sundere valg

Hvis vi antager, at du faktisk gerne stadig vil spise en af disse menuer, forslår eksperten, at du trods alt slår et smut forbi Sunset Boulevard.

For selvom kædens sandwich næsten har samme antal kalorier som en burger, kan man godt se, den er sundere. Du kan få den med en fuldkornsbolle og mere salat i – og dropper du samtidig colaen og drikker vand i stedet, hjælper det også.

Insisterer du på at spise pizza, så spørg om de kan lave den i frokost-størrelse, med fuldkorn og meget lidt/eller ingen ost. Hos McDonald’s kan du også udskifte colaen og eventuelt droppe de knasende pommes frites.

Alternativt kan du gå i en sandwich-bar og spørge efter et fuldkornsbrød med masser af salat og kylling uden dressing.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.