BSV nedlægger mestrene i overraskende sæsonåbning

Med et stærkt forsvar og en flot anden halvleg sejrede BSV hjemme mod KIF Kolding København i første ligakamp.
KIF Kolding København og Kasper Hvidt fik en skidt start på sæsonen med nederlag i Silkeborg.
KIF Kolding København og Kasper Hvidt fik en skidt start på sæsonen med nederlag i Silkeborg. Foto: CLAUS BONNERUP/POLFOTO

De forsvarende mestre fra KIF Kolding København åbnede årets håndboldsæson i Silkeborg mod Bjerringbro-Silkeborg (BSV), men der var langt til mesterskabsform for det jysk-københavnske hold.

Især en flot anden halvleg af BSV betød en relativt sikker hjemmesejr på 24-18 i en kamp, hvor mestrene på intet tidspunkt var foran.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start takket være en menneskelig mur i skikkelse af Kasper Larsen mellem stængerne.

Der skulle gå knap seks minutter, førend KIF Kolding København kom på måltavlen, men da BSV-offensiven også var lidt rusten, stod det kun 2-0 på dette tidspunkt.

Begge hold havde fundet en glimrende defensiv frem til lejligheden, hvor både forsvar og målmænd stod stærkt i billedet i de første 30 minutter.

Efter 2-0 var der på intet tidspunkt efterfølgende i første halvleg mere end et enkelt mål mellem de to hold - hele tiden med et plus til hjemmeholdet.

Da fløjten til pause lød, stod det 10-9 til BSV.

Hjemmeholdet fortsatte de lovende forsvarstakter efter pausen, og det gav mulighed for at trække fra til 16-12, mens et lidt rådvildt udehold forsøgte at få styr på spillet i en timeout.

KIF Kolding København kunne dog ikke få offensiven til at klikke, og BSV-spillerne fik mere og mere selvtillid, som kampen skred frem.

Med ti minutter igen var forskellen oppe på fem mål i BSV-favør, og den føring formåede mestrene aldrig at sætte et angreb ind på.

Dermed endte det med en flot sejr på seks mål til BSV.

Ud over målmand Kasper Larsen var de store oplevelser for BSV Nikolaj Øris Nielsen og Michael Knudsen, der stod for henholdsvis otte og syv mål.

I lørdagens to andre kampe i Boxer Herreligaen blev det til udesejre.

Århus Håndbold vandt knebent med 22-21 i Skanderborg, mens Mors-Thy var mere suveræne i sejren på 28-21 over HC Midtjylland.

De to sidste kampe i første runde spilles henholdsvis søndag og mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.