Bryst-forstørrede kvinder sexafpresset: Send fotos - eller alle ser dig topløs

Flere kvinder er på Facebook blevet forsøgt afpresset til at sende frække billeder af dem selv.
Flere kvinder i Facebook-gruppen 'Skønhed-Plasticoperationer er blevet afpresset.
Flere kvinder i Facebook-gruppen 'Skønhed-Plasticoperationer er blevet afpresset. Foto: Iris/arkiv

'Send fire frække fotos inden klokken 17' eller 'dine billeder vil blive brugt i den by, du er fra, dine børns institution og på din arbejdsplads.'

Sådan lød de beskeder, der fik 20-årige Simone-Christina Simonsen til at politianmelde en person, der afpressede hende på Facebook, til Nordjyllands Politi. Hun er en af et tocifret antal piger, hvis identitet metroxpress kender, der er blevet opfordret til at sende fotos af deres opererede bryster til Facebook-brugeren 'Stephani Princsess' i den lukkede gruppe 'Skønhed-Plastikoperationer'. Gruppen har næsten 10.000 medlemmer.

Simone-Christina Simonsen sendte billeder af sine nye bryster, da 'Stephani Princsess' ville se resultatet og have gode råd. "Kort efter skriver personen, at nu var kontoen hacket. Sendte jeg ikke fire frække billeder af mig selv, ville vedkommende sende dem til min familie, arbejdsplads og mine børns institution. Det er fuldstændig rystende, at det her foregår," siger Simone-Christina Simonsen. Stifteren af Facebook-gruppen, Elena Dybtved, har kendskab til flere lignende sager. En yderligere er politianmeldt.

"Folk tilmelder sig gruppen med en falsk profil og derefter forsøgt at få piger til at sende billeder af deres bryster. Bare inden for den sidste halvanden måned har vi haft 3-4 sager," siger hun.

Hos Nordjyllands Politi oplever man et stigende antal af denne type sager, forklarer advokaturchef Torben Kauffmann Sørensen: "Vi ser flere og flere sager om folk, der forsøger at afpresse andre til sex eller andet ved at true med at lægge nøgenbilleder ud på nettet. Det giver typisk 20 dage," siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.