Bruun: Vi bliver matchet til det yderste

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen forudser en indledende gruppe med mange jævnbyrdige og spændende kampe.
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen må klø sig lidt i panden, efter at de danske håndboldkvinder skal møde Montenegro, Ungarn, Japan, Tunesien og Serbien ved VM i december.
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen må klø sig lidt i panden, efter at de danske håndboldkvinder skal møde Montenegro, Ungarn, Japan, Tunesien og Serbien ved VM i december. Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var fortrøstningsfuld, efter at de danske håndboldkvinder var havnet i en VM-gruppe, der på forhånd ser meget stærk og jævnbyrdig ud.

Danmark skal møde Montenegro, Ungarn, Japan, Tunesien og Serbien i den indledende gruppe A ved VM på hjemmebane i december.

- Som jeg ser det, har vi en oplagt mulighed for at komme blandt de fire bedste i vores gruppe, og hvis det lykkes at komme op på en første- eller andenplads, ser det pludselig rigtigt godt ud, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Alle de danske kampe skal spilles i Herning, og Klavs Bruun Jørgensen peger på fysikken som et af de afgørende parametre.

- Der er ingen tvivl om, at der bliver enormt meget knald på i Herning med masser af spændende og tætte kampe.

- Og jeg tror virkelig vi bliver matchet til det yderste - især på det fysiske niveau, hvor hverken Serbien, Montenegro eller Ungarn er kendt for at halte bagefter, siger landstræneren.

Han er dog ikke bleg for allerede nu at tænke et skridt længere. Danmark bliver krydset med modstandere fra gruppe B senere i turneringen, og det er ikke så skræmmende, mener landstræneren.

- I gruppe B kunne det se ud som om, Sverige, Holland og Polen kommer til at afgøre det mellem sig - og det er hold, jeg anser for mulige at spille lige op med, vurderer Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.