Britiske tog skal sikre danske pensioner

PensionDanmark har besluttet at investere danske pensionskroner i et britisk togfirma.
Britiske tog skal sikre penge til danske pensioner.
Britiske tog skal sikre penge til danske pensioner. Foto: Colourbox

Pengene vil i fremtiden trille ind på pensionskontoen hos over 660.000 medlemmer i PensionDanmark, når 4.500 togvogne hver eneste dag kører rundt på de britiske skinner, skriver Politiken lørdag.

Det er i hvert fald målet for det danske pensionsselskab, som har besluttet at investere i firmaet Angel Trains. Det britiske firma lejer lokomotiver og vogne ud til selskaber, som står for togdriften i Storbritannien.

"Togene er afgørende for infrastrukturen i Storbritannien, og de lejes ud til operatørerne på lange lejeaftaler, så Angel Trains er sikret en stabil indtjening. Det giver os og andre investorer et godt afkast", siger Claus Lyngdal, som leder PensionDanmarks afdeling for alternative investeringer, til Politiken.

Angel Trains blev dannet i 1994 som et af tre firmaer, der skulle udleje materiel i den privatiserede britiske jernbanesektor. Virksomheden har haft forskellige ejere gennem tiden - først den japanske investeringsbank Nomura, siden The Royal Bank of Scotland og senest en gruppe af internationale investorer. Men nu er det et konsortium bestående af PensionDanmark, Abu Dhabi Investment Authority, Swiss Life Asset Managers og en institutionel investor fra Asien, som via AMP Capital har overtaget en majoritetsandel i Angel Trains.

Claus Lyngdal vil af hensyn til partnerne ikke oplyse størrelsen på pensionsselskabets investering i det britiske togudlejningsselskab.

"Vi kan kun oplyse, at det drejer sig om et trecifret millionbeløb", siger Claus Lyngdal til Politiken.

Der er 19 operatører i Storbritannien, som lejer togene og står for driften - og ifølge Pension Danmark er det en god forretning at investere i et af de tre togudlejningsfirmaer.

Togudlejning er den seneste i en række alternative investeringer, som PensionDanmark i de senere år har satset på. Og den store investeringslyst har en enkel forklaring:

Den lave rente på obligationer presser pensionsselskaberne til at lede efter konkrete investeringer i blandt andet infrastruktur, som kan give et stabilt afkast, skriver Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.