Britiske anmeldere storroser "1864": "Oser af kvalitet"

Lørdag viste BBC de første afsnit af Ole Bornedals dramaserie, og de britiske anmeldere er godt tilfredse.
Det kan godt være, at kritikken er haglet ned over Bornedal efter dramaserien 1864 herhjemme, men britiske medier er begejstrede efter at BBc har vist første afsnit.
Det kan godt være, at kritikken er haglet ned over Bornedal efter dramaserien 1864 herhjemme, men britiske medier er begejstrede efter at BBc har vist første afsnit. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto

Kritikken af DR's dramaserie "1864" var til tider hård herhjemme, men i Storbritannien tager anmelderne godt imod instruktør Ole Bornedals fortælling om Danmarks nederlag i 2. Slesvigske Krig og det afgørende slag ved Dybbøl.

- Det er et betagende historisk epos, skriver The Telegraphs anmelder, efter at de første to afsnit lørdag aften blev vist på BBC Four.

DR-serier som "Borgen" og "Forbrydelsen" har været kæmpesucceser på den anden side af Nordsøen og gjort skuespillere som Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen kendte blandt briterne.

Derfor har forventningerne til det seneste udspil fra DR også været store.

Allerede i sidste uge varmede The Telegraph således op til visningen af "1864" med en fyldig foromtale og interview med blandt andre Sidse Babett Knudsen.

Og anmelderen er begejstret efter de første afsnit.

- Lørdag aftens nye skandinaviske drama på BBC Four, "1864", osede af ambitioner, kvalitet og en episk, filmisk rækkevidde, skriver han.

Folkene bag serien roses for - med afsæt i et "skelsættende tidspunkt i nationens historie" - at give seerne en oplevelse, der er så fængslende som noget noir-drama.

The Telegraph giver fire ud af fem stjerner til "1864".

The Guardian bringer også en fyldig og til tider rosende omtale, mens The Independent anbefaler sine læsere ikke at betragte serien som en otte timer lang undervisning i dansk historie.

- Det kunne afholde seere fra at følge med, og det ville være en skam. Tænk hellere på det som en forrygende, periodisk dramaserie med alle dine favoritskuespillere fra de seneste seks års udenlandske hit på BBC Four, skriver The Independent.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.