Briterne straffes med to år under EU's økonomiske lup

Briterne har fortsat rod i økonomien og skal forblive under EU-opsyn i to år, melder EU-Kommissionen.
Den britiske regering med premierminister David Cameron i spidsen får yderligere to år under EU's opsyn på grund af rod i budgettet, meddeler EU-Kommissionen.
Den britiske regering med premierminister David Cameron i spidsen får yderligere to år under EU's opsyn på grund af rod i budgettet, meddeler EU-Kommissionen. Foto: Scott Heppell/AP

Den britiske regering har ikke i tilstrækkelig grad nået de budgetmål, landet har lovet EU-Kommissionen, som onsdag har præsenteret sine anbefalinger til de 28 medlemslande.

Storbritannien skal derfor forblive under EU's opsyn i yderligere to år, da landets budget fortsat er i strid med EU's krav i Stabilitets- og Vækstpagten.

- Disse anbefalinger handler ikke om, at Bruxelles skal belære regeringer, siger EU's økonomikommissær, franskmanden Pierre Moscovici.

- De handler om at tilskynde landene til at levere de job og den vækst, vi som fællesskab har brug for.

Det offentlige budgetunderskud - balancen mellem indtægter og udgifter - i Storbritannien ligger på 5,2 procent i det aktuelle regnskabsår. Det er betydeligt over EU-grænsen på tre procent.

Kommissionen kan sende bøder til de 19 lande i eurozonen, men ikke til Storbritannien, som ikke er med i euroen.

I et nyt mål for briterne hedder det, at underskuddet skal bringes ned på 4,1 procent i 2015-16 og til 2,7 procent året efter.

Mange medlemslande har gennem årene været under særligt opsyn for brud på EU-grænserne.

Storbritannien er et af ni lande, som i den seneste opgørelse skal bringe orden i økonomien.

Som flere medier erfarede tirsdag vil kommissionen undersøge, om også Finland skal føjes til listen, der tæller Kroatien, Cypern, Frankrig, Grækenland, Irland, Portugal, Slovenien, Spanien og Storbritannien.

Polen og Malta er fjernet fra den sorte liste, da de to lande nu opfylder kravene.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.